Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Cestujeme do Chorvatska

Publikováno: 27.03.08
Počet zobrazení: 5090

Také letos v létě vyrazí do Chorvatska přes tři čtvrtě milionu českých turistů. Nestačí jim už rozkládací lůžko v kempu a k obědu ohřívaná konzerva. Chtějí luxus hotelu nebo klid rodinného penzionu a netradiční zážitky.

Čím mohou letos překvapit tradiční dovolenkové destinace? A dá se ještě vůbec v Chorvatsku zažít něco nového?
Doby, kdy se obsluha restaurace tvářila velmi otráveně, když si český turista chtěl objednat jídlo, jsou snad pryč. Češi přestávají mít pověst paštikářů a jsou čím dál náročnější. Už jim nestačí dojet autem k penzionu nebo hotelu a svalit se na pobřeží.
Mění se i cílová destinace jejich letní dovolené. „Pozorujeme pokles zájmu o Istrii,“ prozradila Rabea Benguedihová z cestovní kanceláře Alexandria. „Je to zřejmě tím, že je dost drahá a všichni tam už několikrát byli.“
Z nabídky CK Fischer se nejvíce prodávají pobyty v oblasti Dubrovníku, na ostrově Korčula a v okolí Splitu. Zcela nově je v nabídce ostrov Brač, o jehož pláži Zlatni rat (Zlatý mys) v Bolu se říká, že je nejkrásnější na Jadranu.

UBYTOVÁNÍ
V příštích sedmi letech se má v Chorvatsku postavit tisíc nových hotelů! Na letošní letní sezonu se otevřelo několik superluxusních hotelů.
Například apartmánový komplex Byder resort na ostrově Krk s kapacitou 250 lůžek a wellness centrem. Nebo pětihvězdičkový hotel Atrium v obchodním centru Splitu.
Čtyřhvězdičkový hotel Spongiola na ostrově Krapanj nabízí školu potápění se simulacemi v krytém bazénu. A sítě hotelů Solaris obohatily svou nabídku wellnessem a originální Dalmatskou vesnicí. Je to replika typické vsi dalmatinske zagore s nabídkou dalmatských jídel a nápojů, bohatým denním programem, klapskými nápěvy.
Nebývalý rozmach zažívají malé rodinné hotely. Z dnešního celkového počtu 225 jich bylo skoro 90 procent otevřeno v posledních deseti letech. Podle Chorvatské centrály cestovního ruchu se rodinné hotely postupně stávají jedním z nejvyhledávanějších turistických produktů v zemi.

Více najdete zde.

Zdroj: MFDNES archiv, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: