Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – slovo autora

Publikováno: 4.04.08
Počet zobrazení: 1844

Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel

      Vzhledem k tomu, že se budeme v tomto roce často setkávat (ať už nad mými články v rubrikách ZDRAVÍ nebo VZTAHY či nad mými kvizy v rubrice SOUTĚŽE), sluší se, abych se představil. Nebojte se, nebude to nudný životopis – už proto, že já jsem nikdy neměl nudný život.

Tak tedy – jsem váš vrstevník, ročník 1933. To znamená dítě velké hospodářské krize a přeneseně i ˝černého pátku˝ na newyorkské burze. V současné době jsem pedagog, publicista, poradce a vydavatel. Jako pedagog přednáším na VOŠ Veřejně spríávní akademii v Brně obory: organizace duševní práce, marketing, reklama a public relations (což bychom mohli přeložit jako ˝vztahy s veřejností˝).
Jako publicista jsem napsal stovky článků, komentářů, reportáží a fejetonů, zažil vzestupy i velmi tvrdé pády, ohraničené letopočty 1969 a 1989. V té první etapě do roku 1969 jsem stačil vystudovat Fakultu žurnalistiky University Karlovy v Praze (dovolím si poznamenat, že s vyznamenáním) a působit jako redaktor deníku Rovnost a šéfredaktor měsíčníku ZÁLESÁK, který jsem i vytvořil. Konec této etapy znamenal, že jsem byl jako ˝vůdce pravicové úchylky v Národním výboru města Brna˝ a ˝nepřítel socialismu a Sovětského svazu˝ vyhozen před Vánocemi 1969 z obou redakcí a ocitl se na ˝černé listině˝ se zákazem publikování. Ukradli mi 20 let tvůrčího života. Ale to si nestěžuji, to pouze konstatuji. Po roce 1989 jsem vytvořil měsíčník HLASY BRNA, poledník MORAVSKÝ EXPRES a dvouměsíčník KRIMI POVÍDKY, PŘÍBĚHY, SOUDNIČKY, ve všech uvedených periodikách jsem působil i jako šéfredaktor. (Z těch KRIMI vám občas přinesu jednu z mých povídek nebo jeden z fejetonů). To byla jedna větev tohoto mého ˝vzestupu˝. Druhou větví jsou mé knihy. Nebudu vypočítávat všechny a zmíním se pouze o pěti: jsou to čtyři díly GALERIE BRNĚNSKÝCH OSOBNOSTÍ a kniha VESELE I VÁŽNĚ O PAPÍRU, TEXTILU, ŽELEZE A KOVECH, z níž budu čerpat pro své kvizy. V poslední době pracuji na 5. díle uvedené knihy a píši články a eseje do měsíčníku MEDUŇKA. Některé z těchto článků jsem zařadil do své knihy JAK VYUŽÍVAT MOC PODVĚDOMÍ a také je budu přinášet i vám. Jinak bych vám Meduňku vřele doporučil – nejen proto, že do ní píši.
Zbývají ještě dvě aktivity – jednou z nich je vydavatelství a tady vás odkáži na webové stránky http://www.vydavatelstviante.w1.cz , kde najdete současnou nabídku některých titulů. Na posledním místě seznamu mých živnostenských listů je poradenství. Tady se soustřeďuji na rozvoj osobnosti (jinými slovy, jak zkvalitnit život toho či onoho klienta) a na oblast společenských věd, mezi nimiž jsou i ty, o nichž přednáším. Tak to je pro dnešek všechno. Přeji vám hodně štěstí a těším se na setkávání s vámi na stránkách Třetí věk.cz.

PhDr. Zdeněk Chmel (drzch@quick.cz)

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: