Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 11

Publikováno: 11.04.08
Počet zobrazení: 1649


      Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
V předchozím článku jsem mluvil o překážkách v podobě nemoci a jejich překonávání, ale i o ˝náhodě˝, která nemusí být vždy jen náhodou. Často je to pouze jakýsi pokyn k tomu, aby člověk začal poznávat sám sebe a k tomu, aby si ˝vygruntoval ve svém nitru˝. A konstatoval jsem, že tím by měl začít každý, kdo chce využívat moc podvědomí či vesmírnou moudrost. Také jsem v minulém článku uvedl několik příkladů jako ilustraci činů, které mohou být součástí úklidu vlastního nitra.

Dnes bych k tomu chtěl dodat, že každý, kdo prožil své dětství ve skautingu, by se mohl vrátit ke svému dřívějšímu heslu: ˝Alespoň jeden dobrý skutek denně.˝ Samozřejmě, že už ne v takové podobě, jako kdysi, když jsme převáděli babičky přes ulici, pomáhali s jim s těžkým nákupem apod. Také proto, že by nás mohly – na základě článků v ˝černé kronice˝ – z toho, že je o ten nákup chceme připravit. Bohužel, taková je situace, že současní lupiči nejsou žádní ˝gentlemani˝, protože si vybírají, jako snadnou oběť, nejen staré lidi, ale dokonce i slepce a jinak postižené osoby. Takže musíme hledat jiné dobré skutky či spíše dobré činy. Doufám, alespoň podle vašich ohlasů, že jedním z mých dobrých činů jsou i tyto mé články. A snad i to, že propaguji staré dobré rčení, že každý člověk by se měl chovat k jiným lidem tak, jak by chtěl, aby se chovali k němu. Ale když už jsem u jednoho citátu, tak dodám, že si také uvědomuji, jak pravdivé je rčení, že ˝vše zlé je k něčemu dobré˝. Víte jistě sami ze své zkušenosti, že člověk někdy na něco nadává a teprve dodatečně si řekne: ˝Ono je vlastně dobré, že mne to ˝zlé˝ potkalo, protožejsem získal novou zkušenostvzhledem k tomu, že jsem to ˝zlé˝ překonal, se posílilo mé sebevědomí atd. Ono se přece říká: ˝Co tě nezabije, to tě posílí.˝ A to je velká pravda. Tak velká, že si její velikost ani někdy ani neuvědomujeme a uvedené rčení bereme spíše jako vtip.
Promiňte mi tyto mé úvahy, které jsou jen úvodem k připomenutí, že na svém podvědomí si nesmíme nic vynucovat. Ve své sci-modlitbě bychom nikdy neměli používat slovo MUSÍM. Pamatujme také na to, že představa úspěchu je vždy silnější než naše vůle Na jakýkoli rozkaz totiž podvědomí buď nereaguje – což je lepší než druhá eventualita – kdy to naše naléhání přijme negativně. Naše sci-modlitba by tedy měla být pokorná a vždy by v ní měla být vyjádřena i vděčnost moci podvědomí za jeho pomoc. Tak ta naše sci-modlitba by měla tedy znít asi takto:  Mé tělo stvořila nekonečná moudrost podvědomí a ta mne dokáže i vyléčit. Tato nekonečná a léčivá síla v mém nitru teď začíná přetvářet každý nemocný atom mého organismu, který to potřebuje, abych se zcela vyléčil-a. Jsem vděčný-á nekonečné moci podvědomí, že kráčím po cestě k uzdravení. (V této sci-modlitbě můžete nahradit slova ˝mého organismu˝ přesným určením té části těla nebo toho orgánu, které jsou chorobou postiženy. Například: trávicí ústrojí, ňadra, kůže, končetiny apod.
Na závěr bych chtěl dodat, že v době, kdy jsem se poprvé setkal s knihou MOC PODVĚDOMÍ a začal ji využívat pro své uzdravení, nebylo ještě k dispozici tolik literatury jako dnes. Ve všech větších knihovnách najdete díla desítek následovníků dr. Murphyho (k nimž se také počítám). Mám na mysli autory, kteří rozvíjejí jeho metodu. Lidí, kteří ji využívají, jsou ale po celém světě statisíce. S některými autory a jejich myšlenkami si vás dovolím v dalších článcích také seznamovat.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: