Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Tancem ke zdraví i kráse

Publikováno: 9.04.08
Počet zobrazení: 5511

Centrum Tance otevírá kurzy orientálního tance určené speciálně pro seniory. Kurzy budou probíhat od poloviny dubna ve čtvrtek dopoledne od 10-11 v Praze 8 na Palmovce nebo odpoledne od 16-17 v Praze 2 na Vinohradech. Proč se věnovat právě orientálnímu tanci?

Orientální tanec – tělesná aktivita pro každého
Orientální tanec totiž nemá takřka žádná omezení. Mohou se mu věnovat všichni – bez ohledu na věk, váhu nebo míry. Jestli je orientální tanec vhodná tělesná aktivita právě pro vás, zjistíte jen tak, že ho prostě zkusíte. Předem raději konzultujte vaše rozhodnutí s lékařem. Je to podobné jako s atletikou, je to krásný sport a koníček, ale také není vhodná pro každého. Náplň výuky v těchto speciálních kurzech je pestrá – projdete od orientálního tance přes jednoduché prvky jógy a meditaci až po příjemnou relaxaci. Lekce vede energická, pozitivně naladěná lektorka, která ví, že od jistého věku je třeba brát ohled na určitá omezení, zároveň si je plně vědoma toho, že senioři svou aktivitou mnohokrát předčí i mladé lidi.

Jak orientální tanec pomáhá
Orientální tanec představuje aktivitu nenáročnou na klouby, což dámy v seniorském věku určitě ocení. Je vhodný i pro ženy s nadváhou. Tanec pomáhá od bolestí zad, zpevňuje svaly pánevního dna a zmírňuje také např. potíže s inkontinencí. A co je nejdůležitější – má blahodárný vliv na psychiku. V kolektivu totiž tanečnice zažijí spoustu legrace – společně se zasmějí prvním krkolomným kroužkům bříškem a za čas se vzájemně podporují při přípravě na společné vystoupení…Najednou jsou tu kamarádky, se kterými vás pojí krásný koníček.

Cesta ke zdraví a kráse
Začátky nemusejí být lehké, tělo není připraveno na nezvyklé pohyby, ale postupem času tanečnice zjišťují, že jim orientální tanec přináší nejen jedinečnou příležitost zatančit si, ale že zároveň dělají něco pro své zdraví a pro svou krásu. Tanečnice totiž tancem doslova rozkvétají – jejich vnitřní krása vyplouvá na povrch, mají radost ze života…Orientální tanec ve své kráse důmyslně skrývá zdravý pohyb. Tanečnice při něm zapojují takřka všechny části těla, posilují se svaly, o kterých často žena ani neví, že je má. Při podsazené pánvi nenásilně posiluje stehna a zadeček, krouží bříškem, třese boky, ladně vlní pažemi, přicházejí vlny hrudníkem, pohyby hlavy..

      Toužíte-li po tanci, příjemné tělesné aktivitě, zdravotním cvičení a setkání s novými lidmi, zkuste orientální tanec, snoubí v sobě totiž vše. Těšíme se na vás v Praze 2, v Lužické ulici 9 na Vinohradech v ulici Novákových 20a v Praze 8 na Palmovce. Přihlásit se můžete na tel. čísle 222719050 nebo na e-mailové adrese info@centrumtance.cz nebo na http://www.centrumtance.cz. Vzhledem ke kapacitě kurzů se, prosíme, hlaste předem. Více informací o kurzech pro seniory, které nyní nabízíme, naleznete zde.

Nyní jsme pro vás připravili soutěž o kurzovné zdarma!!! Podmínkou je správná odpověď na soutěžní otázku a trocha štěstí při losování. První cenou je kurzovné na celý kurz zdarma, další tři šťastlivci obdrží výukové DVD Břišní tanec – pohybem ke zdraví a kráse. Více o soutěži najdete zde.

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

12.08.2008 09:49  Daniela Říčařová

Dobrý den, mám zájem o další běh kurzu orientálního tance pro seniory - je mi 60 a bylo by mi příjemnější být ve skupině s vrstevnicemi. Budete pořádat další kurz - od září, nejraději odpoledne? Děkuji za informaci Daniela Říčařová

Zanechte komentář: