Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 20

Publikováno: 13.06.08
Počet zobrazení: 2867


      Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
Minule jsme si položili otázku: Jak jde dohromady štěstí a snění? Měli jsme na mysli ˝snění za bílého dne˝. Například, když dívka sní o tom, že bude slavnou herečkou. Říkali jsme si, že pokud jen sní, pak se jí ten sen rozplyne v šedé realitě života stejně jako ty sny, které prožíváme ve spánku. Pokud ale tato dívka přemýšlí o tom, co pro to, aby se stala tou herečkou musí udělat, pak má reálnou šanci, že se její sen uskuteční.

Ovšem, pokud k tomu má nezbytný talent. Ten talent je nezbytný, ale nezbytné je i vlastní přičinění. Samy představy, bez konkrétního přičinění, jsou jen vzdušným přeludem asi tak jako ˝fata morgána˝ na poušti. Ten nesplněný vzdušný přelud pak může být i zdrojem depresí a jiných nemocí.
Říkali jsme si také, že bez vlastního úsilí člověk ničeho nedosáhne. A musí rovněž počítat s tím, že čím vyšší cíl si klade, tím více námahy a odříkání ho bude stát. A ještě na jednu věc musíme myslet. Štěstí a úspěch je možné plně prožít jen v přítomnosti. Pokud jde o minulost, jsou to jen vzpomínky. I když právě vzpomínky na takový úspěch mohou člověka motivovat pro budoucnost. Motivovat k dosažení dalších a dalších úspěchů. Pamatujme, úspěch tvoří další úspěch. Představa dosaženého cíle pak přímo podněcuje k překonávání dalších a dalších překážek. To je i případ žokeje Josefa Váni, o němž jsme si minule také povídali.

Co můžeme pro úspěch udělat?
V první řadě to, že budeme rozvíjet své pozitivní charakterové vlastnosti jako je upřímnost, spolehlivost, velkorysost, rozhodnost, odvaha atd.
Snažme se také učinit někoho jiného šťastným a již zmíněný ˝bumerangový efekt˝ přinese štěstí i nám. To se týká zejména těch, kdo již dosáhli dílčích úspěchů. Ti by neměli zapomínat na své okolí a snažit se (třeba sponzoringem) pomáhat
potřebným. Známé heslo ˝Denně dobrý skutek˝ neplatí jen pro skauty nebo Foglarovy Rychlé šípy.
Porovnávejme se jen s těmi nejlepšími a jimi se také obklopujme. Takoví lidé sice víc požadují, ale také více dávají. Analyzujme kvalitu svých záměrů a myšlenek.
Pamatujme na moc podvědomí. Sami mysleme jen pozitivně a zásadně si nevyvolávejme problémy negativním myšlením.
Neuzavírejme se před jinými názory. To však neznamená, že tyto názory budeme nekriticky přejímat a papouškovat.
Obklopujme se zejména lidmi s pozitivním myšlením a na druhé straně se vyhýbejme negativistům, lidem hádavým a agresivním.
Snažme se také být tělesně i duševně fit. Tyršovo heslo: „Ve zdravém těle – zdravý duch˝ stále platí.
Mysleme, plánujme a rozhodujme se s ohledem na budoucnost. Naše jasná představa o tom, kam směřujeme, o svém cíli, pak bude vědomě, ale i podvědomě přitahovat situace a lidi, kteří nám ji pomohou realizovat.
Neodkládejme svá rozhodnutí, zbavme se váhavosti. Buďme nároční v prvé řadě na sebe a pak i na ostatní. Vždy trvejme na kvalitě a buďme přesvědčeni o tom, že každý den pro nás znamená i novou příležitost.
Zkoumejme pravidelně své činy, kontrolujme své myšlení a jednání. To, co se nám osvědčilo, opakujme ale chyby odstraňujme. Vždy také počítejme s nějakou možnou nepředvídanou překážkou. Dílčí nezdar nás nesmí vést
k pochybnostem a zastavit nás na cestě k našemu cíli. Naopak, překonáváním překážek a tím, že budeme mít odvahu přiznat svou chybu, můžeme být jen silnější. Proto považujme i neúspěchy za součást našeho budoucího úspěchu.

Klub dr. Murphyho v ČR startuje

Ustavující schůze klubu se konala (jak už všechny čtenářky a čtenáři Meduňky vědí) 24. května ve Svitavách ve společenských prostorách sauny paní Miriam Balcarové, naší první sponzorky. Schůze se konala za účasti 20 členů a jedné z patronek – Mgr. Vlasty Otychové. Většina nepřítomných se omluvila. Druhým sponzorem klubu se stal Hotel Zlatý lev Svitavy, který nám poskytl slevu na výborný oběd. A třetím sponzorem jsou paní Eliška Mošnerová spolu s panem Ivo Provazníkem, kteří klubu věnovali do začátků částku 2.000 Kč.
Ustavující schůze schválila stanovy klubu, v nichž se například říká, že jeho posláním je: ˝šíření myšlenek dr. Murphyho a jeho následovníků o moci podvědomí, jako rozhodující síly, která určuje nejen duševní , ale také tělesný a společenský rozvoj člověka. V tomto smyslu bude pořádat přednášky a besedy pro členy klubu i širokou veřejnost˝. Ve stanovách je i vznik ˝Klubíček˝ jako základních organizačních jednotek klubu na místní a regionální úrovni tam, kde budou nejméně tři členové klubu. A rovněž byl schválen roční členský příspěvek 250 Kč.
Ustavující schůze, která se – v souladu se stanovami – změnila v ustavující valnou hromadu, zvolila tajným hlasováním představenstvo klubu. Předsedou se stal svolavatel a náš autor PhDr. Zdeněk Chmel, dalšími členy: Věra Frišová, Ing. Jitka Holoubková, Eliška Mošnerová a Lenka Tichá. Valná hromada také schválila rámcový plán činnosti na období červen 2008 – květen 2009. Tento plán upřesní představenstvo ve spolupráci s předsedy Klubíček, kterých bylo schváleno zatím šest. Protože nyní se musí klub konsolidovat, informovat podrobně všechny nepřítomné členy, zařídit potřebné právní kroky k registraci klubu na ministerstvu vnitra apod., prosíme všechny nové zájemce o členství, aby odeslání své přihlášky odložili asi tak o dva měsíce. O činnosti klubu a jeho představenstva vás budeme průběžně informovat.

Zdroj: Z. Chmel, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

14.06.2008 01:10  Blanka Tanevská

Moc krásný článek.Se vším souhlasím.Před 4 lety se narodila vnučka a za 13 dní zemřel manžel. Bylo to moc těžké období, ale vnučka, radost z milého tvorečka mne podpořila. Sice mne to bolí dodnes, ale nepodávám se a myslím do budoucnosti

Zanechte komentář: