Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pražská muzejní noc 14. 6.

Publikováno: 13.06.08
Počet zobrazení: 2082


      Pátá Pražská muzejní noc se koná v sobotu 14. června 2008 od sedmé hodiny večerní do jedné hodiny po půlnoci. Akci znovu pořádá Národní muzeum, Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost a Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s dalšími muzei a institucemi. Akce je pořádána za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Doprava speciálními autobusovými linkami mezi jednotlivými lokalitami je během Pražské muzejní noci díky jednomu z pořadatelů, Dopravnímu podniku hl. m. Prahy, opět zdarma – týká se však jen zvláštních muzejních linek. Centrální přestupní bod je opět na Náměstí Jana Palacha a návštěvníci mají možnost obdržet informační brožurky mapou jednotlivých tras. Speciální autobusové linky propojují expozice v centru města s muzei ležícími v okrajových částech Prahy a umožňují tak nejen svobodný pohyb návštěvníků, ale i přenesení výjimečné atmosféry Pražské muzejní noci po celé metropoli.

Koná se i unikátní muzejní cyklojízda, která spojuje pět vybraných výstav se zážitkem noční Prahy na kole. Peloton Pražanů jedoucích za kulturou startuje v osm hodin ve Střešovicích a končí o půlnoci na Kampě.

Další informace, seznam otevřených muzeí a doprovodný program naleznete na stránkách http://praha.muzejninoc.cz.

Národní galerie v Praze Vás zve na všechny stálé expozice a výstavy, které budou přístupny zdarma od 19 hodiny do jedné hodiny po půlnoci, výjimku tvoří pouze klášter sv. Jiří, Šternberský palác a Schwarzenberský palác, které budou uzavřeny o půlnoci.

V tento den mají návštěvníci Národní galerie v Praze možnost obdivovat nové expozice NG – Baroko v Čechách
ve Schwarzenberském paláci, nebo Umění 19. století v klášteře sv. Jiří na Pražském hradě … milovníky moderního umění jistě potěší hlavní výstavní projekt NG pro rok 2008 – Mezinárodní trienále současného umění ve Veletržním paláci. Muzejní noc pak dozajista ozvláštní i výstava ve Valdštejnské jízdárně – Mistři čínské tušové malby 20.století.
Připraveny jsou i doprovodné programy ve stálých expozicích NG, které pravidelně organizují lektorská oddělení
jednotlivých sbírek.
Podrobný přehled veškerých doprovodných akcí NG na http://www.ngprague.cz

Galerie Rudolfinum

Zdroj: Pražská muzejní noc, Národní galerie v Praze – P. Jungwirthová, Galerie Rudolfinum – K. Derzsiová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: