Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Prázdniny s Národní galerií v Praze

Publikováno: 2.07.08
Počet zobrazení: 2245


      Přinášíme informace o jedinečné výstavě děl německých expresionistů, cool tour lince i dalších programů na prázdniny pro dospělé.

Až do 13. července 2008 mohou návštěvníci zhlédnout významnou zápůjčku třech děl německých expresionistů z vídeňské Albertiny v Národní galerii v Praze (Veletržní palác, 1. patro). Jedná se o díla členů umělecké skupiny Die BrĂźcke Ernsta Ludwiga Kirchnera, Karl Schmidta – Rottluffa a Emila Nolde.

V této souvislosti se koná prohlídka s výkladem kurátorky PhDr. Olgy Uhrové. Komentovaná prohlídka se uskuteční ve středu 2. července 2008 v 16 hodin.

Cool tour – Nejlepší kulturní jízda v Praze

Národní galerie v Praze ve spolupráci s Dopravním podnikem hlavního města Prahy, Národním muzeem a Muzeem hl. města Prahy připravila atraktivní autobusovou linku spojující jednotlivé expozice.
Od října 07 je tato akce pravidelným zpestřením pro návštěvníky, a to každou první sobotu v měsíci. Doprava autobusem je zdarma, na objektech bude platit standardní vstupné.
Vyzvedněte si osobní Cool tour pas a sbírejte razítka jednotlivých expozic Národního muzea a Národní galerie v Praze a vyhrajte atraktivní ceny. 50% slevu na vstupném do objektů spojených aktuální Cool Tour linkou získají návštěvníci, kteří mají ve svém Cool Tour pasu minimálně jedno razítko.

Mistři čínské tušové malby 20. století

Již ve 20. a 30. letech se do Československa dostávala díla soudobých čínských malířů. Prostřednictvím vystavených děl se seznámíme s významnou sběratelskou osobností.
Program z cyklu ORIENTace / Speciál s názvem

Vojtěch Chytil a jeho Čína

se uskuteční v sobotu 5. 7. 2008 v 11 a ve 14 hodin.

Délka: 50 minut.
Cena programu: zdarma k platné vstupence.
Místo setkání s lektorkou je u pokladny vpravo.

Další termíny konání tohoto programu: 9.8. a 20.9

Informace o výstavě: http://www.ngprague.cz/mistri.

Týdenní letní krajinářské dílny pro studenty a dospělé

S nohama v potoce a hlavou v oblacích (pro začátečníky)
Krajinářská dílna s důrazem na klasický plenér (olejomalba; od rámování k vlastní tvorbě v této technice) se bude věnovat hledání námětu a kompozice v prostoru a sledování času v krajině v okolí Horní Chřibské (okres Děčín). Program dílny se skládá z vlastní práce účastníků pod vedením odborných lektorů, večerních přednášek o umění 19. a 20. století a je ukončen prezentací výsledků dílny. Dílnu povedou student AVU Vladimír Větrovský a Mgr. Martina Kleinová.
Cena: cca 5 000 Kč / 1 osoba / 1 týden (v ceně je zahrnuto ubytování, polopenze, odborné vedení, večerní přednášky, část výtvarného materiálu – 4 rámy a plátno)
Rezervace: nutná
Termín: 5. 7. – 12. 7.

S nohama v potoce a hlavou v oblacích (pro pokročilé)
Krajinářská dílna pro pokročilé bude zaměřena na různé způsoby dívání se na krajinu a její zachycení nejen v olejomalbě. Cílem dílny je uvědomění si, že nejde jen o malířský přepis prostoru kolem nás, ale o kontakt s realitou a chápání krajiny jako podobenství o světě a sebe sama. Dílna proběhne v okolí Slavkova u Českého Krumlova. Program dílny se skládá z vlastní práce účastníků pod vedením odborných lektorů, večerních přednášek o umění 19. a 20. století a je ukončen prezentací výsledků dílny. Dílnu povedou doc. ak. mal. Zdenek Hůla a MgA. Oldřich Bystřický.
Cena: cca 5 000 Kč / 1 osoba / 1 týden (v ceně je zahrnuto ubytování, polopenze, odborné vedení, večerní přednášky, část výtvarného materiálu – 4 rámy a plátno)
Rezervace: nutná
Termín: 23. 8. – 30. 8.

Maringotka – první setkání
Alternativní letní dílna bude mít charakter týdenního happeningu a jejím zázemím bude maringotka. Bude založena na vytvoření dočasné umělecké skupiny, která bude tvořit a reagovat na proměňující se genius loci (hnědouhelná pánev versus neporušená krajina). Dílnu připravili umělec a performer Martin Zet a MgA. Zdeňka Řezbová.
Rezervace: nutná
Termín: 2. 8. – 8. 8.

Zdroj: Národní galerie v Praze – P. Jungwirthová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: