Dnes je 13.05.2024, Svátek má Servác, zítra Bonifác

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Prázdniny „za humny“ 2

Publikováno: 9.11.08
Počet zobrazení: 2079


      Autorka článku: Mgr. Veronika Škvárová
Města však nejsou tím hlavním, co tu je pro turisty zajímavého, tím hlavním jsou turistické cesty po rozlehlých loukách, temných lesích či místních vrcholcích. Cesty nejsou náročné, měl by je zvládnout každý.

Co doporučit? Okružní asi dacetikilometrovou naučnou stezku po dějiných hornictví v Krušných horách, cesta vede po všech zajímavých místech spjatých s hornictvím (doly, muzea, památníky, kapličky apod.). Je to cesta přeshraniční, polovina v ČR a polovina v Německu. Dále výstup na 14 místních osmitisícovek (měřeno v decimetrech), cesta není nijak značená, ale prospekt s vyznačenou cestou si můžete vyzvednout v informační kanceláři. Výstup na všechny tyto hory nabízí nádherný výhled po okolí, na některých horách je i rozhledna a na všech je restaurace. Zajímavá je i čtyřkilometrová cesta podél Aschergrabenu (popelečného příkopu), technické památky z Zinnwaldu do Altenberku, či stará poštovní cesta z Lauensteinu k českým hranicím. Další cesty nelze již popisovat, je jich tu mnoho a všechny jsou pěkné, jak v zimě, tak v létě. Na každé cestě vás potká něco zajímavého (lesní cvičiště, doly či jiná hornická památka, osvěžovátko nohou, sochy, apod.), ať si na mapě vyberete jakoukoliv, nebo se v terénu vydáte kamkoliv, vždy se vám bude cesta líbit.

Praktické informace: Oblast hraničí s ČR a všechna popsaná místa jsou ze státní hranice v denní pěší vzdálenosti (tam i zpět). Například do Altenberku dpjdete klidnou chůzí z Cínovce za 70-90 minut. Výchozími body jsou Cínovec a Fojtovice (okr. Teplice), do obou míst jezdí z Teplic 5x denně autobus. Altenberg leží na přímé lince autobusu Teplice – Drážďany (3 spoje denně). Z Altenberku lze vše popsané obejít pěšky, autobusová doprava je nejlepší dopravou po německém území, z Altengerku se autobusem dostanete do všech popsaných lokalit. Altenberg nabízí mnoho možností ubytování od kempu přes ubytování v soukromí až po tříhvězdičkové hotely. Dovolená vás může stát méně, budete-li bydlet na české straně Krušných hor. Hlavní informační turistická kancelář je v budově vlakového nádrtaží v Altenberku. Nejlepší mapou daného území a hlavně turistických cest není žádná místní mapa, ale česká mapa KČT č.6 – Krušné hory – Teplicko. Všude je mnoho restaurací a jiných možností občerstvení. Většina turistických cest je sjízdná i na kole. Vstupné na jednu atrakciu max. 5 EUR.

Zdroj a foto: Mgr. Veronika Škvárová

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

09.11.2008 22:22  Maura ()

Moc krásné čteníčko. Díky.
http://www.povidky.pise.cz

Zanechte komentář: