Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 48

Publikováno: 30.01.09
Počet zobrazení: 2192


      Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
Než budu pokračovat ve svém tématu o biorytmech, dovolte mi, abych se vyjádřil k jedné přímo horké aktualitě. Všimli jste si, že se na ulicích, v tramvajích a jiných veřejných místech v poslední době setkáváte s lidmi, kteří mají zarudlý nos, kýchají
a kašlají jako o závod? Je to zřejmě následek ˝moudrého˝ rozhodnutí naší vlády a zákonodárců, že nikdo nedostane v prvních dnech nemoci ani korunu.


A tak se vesele přecházejí virózy a jiné nemoci horních cest dýchacích, aby těmto ˝gerojům˝ve výplatě nějaká ta korunka nechyběla. Když k tomu připočteme náš nedostatek slušného chování a bezohlednost, nemůžeme se divit, že tito lidé kašlají a kýchají nejen s vysokou intenzitou, ale i bez toho, aby si alespoň zakryli rukou ústa, když už na nich nemůžeme žádat použití kapesníku. Svou kapénkovou infekci tak rozšiřují se zdarem na celé své okolí. To všechno neříkám jen teoreticky, ale – bohužel – na základě krutého poznání z praxe. Poznal jsem totiž na vlastní kůži, jak je člověku,který se nechal preventivně očkovat proti chřipce, když na něj kýchne v tramvaji neznámý mladík a o chvilku později dostane ˝sprchu˝ kapénkové infekce od – na celé kolo kašlajícího – důchodce. Nevím, zda jsem to chytil od prvního nebo od druhého, ale oba případy uvádím proto, aby mi někdo nemohl říci, že nasazuji ˝psí hlavu˝ jen té nebo oné generaci. Ale přiznám se, že když jsem měl za sebou prokašlané a prosmrkané tři dny a noci (samozřejmě, že jsem nikam nechodil a řádně je proležel), že jsem zcela nehumánně litoval, že u nás byly zrušeny tělesné tresty. Oba uvedení vironosiči by si zasloužili řádně vymrskat na pranýři.
A s nimi všichni ti, kdo se svou zvednutou pro uvedený zákon o vykreslenou situaci zasloužili.

A teď tedy k těm našim biorytmům. Na obě témata naváži připomenutím toho, co Jsem napsal minule: ˝Viry nás v některých hodinách neohrožují, v jiných zase je proti nim naše imunita slabší.˝ Ta moje byla asi v uvedených případech pořádně
zesláblá. Ale teď ˝in medias res˝, jak říkali staří latiníci. (Pro ty, kdo se nemuseli trápit latinou, volně překládám: ˝přímo k věci˝.

Na podkladě biorytmů totiž funguje i jiný cyklus, který začíná hned naším narozením. Z něj se odvíjí tzv. vibrační číslo daného člověka, které numerologové doplňují vibračním číslem jména. Ale to jen na okraj. Důležité je, že datum narození odstartuje neustálé cyklické opakování a střídání vysokých a nízkých hladin potenciálu, které od sebe oddělují kritické a polokritické dny. Toto cyklické střídání je ve třech oblastech: fyzické, citové a intelektuální. Každá tato oblast má jiný počet dní. Fyzická 23, citová 28 a intelektuální 33. Tímto různým počtem dnů jednotlivých oblastí je zamezeno tomu, že by se náš život neustále cyklicky opakoval. Což by bylo na jedné straně nelogické a na straně druhé pak i velmi nudné. To by pak byl každý z nás pro sebe jasnovidcem a mohl si předvídat, co bude zítra, za týden, za měsíc, za rok, za deset let. Na podkladě těchto různočlenných cyklů se pak počítačově zpracovává tzv. kondiciogram.

Byla uskutečněna také řada pokusů. Nejen na západě, ale i v některých republikách bývalého Sovětského svazu. Například ve velkých dopravních firmách, kde se pro desítky řidičů zpracovaly osobní kondiciogramy, které měl k dispozici i jejich dispečer. Ten nesměl pustit řidiče na trasu v den, který měl zejména v intelektuální a fyzické oblasti jako kritický nebo polokritický. Nebo také, když se sešla minusová znaménka u všech tří oblastí. Není jistě bez zajímavosti, že výsledek byl obdobný u lidí z různých oblastí, národností a společenských systémů. Prostě u všech sledovaných firem byl zjištěn větší či menší úbytek havárií oproti stavu, kdy se podle kondiciogramů nejezdilo.

Mám i vlastní zkušenosti s kondiciogramem. Ale o tom zase až příště.

Autor: PhDr. Zdeněk Chmel, Foto: Internet

Klub dr. Murphyho v ČR

Představovat Klub dr.Murphyho v ČR, jak zní jeho oficiální název, už nebudu. Kdo chtěl, tak si to již přečetl, kdo nechtěl, ten to stejně číst nebude Jen zopakuji, že posláním Klubu dr. Murphyho v ČR (jehož sídlem je Brno – Horácké nám. 5, 621 00) je šíření myšlenek dr. Josepha Murphyho (1898-1981), významného představitele proudu psychologického myšlení, jež vyzvedá úlohu podvědomí v lidské psychice a jeho následovníků v cizině i u nás. Přestože jsme se dostali do finančních potíží následkem nekázně členů, kteří se do klubu přihlásili, chtěli by využívat výhod členství, ale povinnost zaplatit členský příspěvek je jim ˝proti srsti˝. Poučili jsme se a s těmito ˝takyčleny˝ jme se rozloučili. Pokud se znovu přihlásí, tak je přijmeme až po splnění členské povinnosti. To jen na dokreslení toho, o čem jsem Vás informoval, když jsme dávali poslední ultimatum. Ono to je tak u mnoha našich občanů – svá práva dobře znají (zejména ti, kteří mají časté střety se zákonem) ale o povinnostech (mezi nimiž je obyčejná lidská slušnost a zásada, že ˝moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého˝.
Už jsem se také zmiňoval, že loňské podzimní přednášky měly u posluchačů úspěch. Tím se nechlubím, jen konstatuji vyjádření jejich účastníků. Dnes Vám přinášíme přehled jarních přednášek. Budeme je pořádat i s rizikem ztráty, protože nechceme zklamat zájemce. Přednášet budu opět já, jako předseda klubu i jako jeden z pokračovatelů dr. Murphyho u nás. Jak víte, na toto téma jsem napsal jednu ze svých osmi knih a píši populární články. Ta kniha se jmenuje ˝Jak využívat moc podvědomí˝ a protože jsme udělali dotisk, je stále zájemcům k dispozici. (Už to vidím, jak na základě tohoto odstavce závistivci zezelenali.) Abych jim vzal ˝vítr z plachet˝, tak uvádím, že tento text, týkající se mé osoby, byl schválen představenstvem klubu, protože není chápán jako moje reklama, ale propagace celého klubu.)

Termíny přednášek:

Klub dr. Murphyho v ČR vás zve na přednášky:

MOC PODVĚDOMÍ 1 – Jak využít tuto sílu pro zdraví
7. 3. 2009 v 9,30 1. salonek Hotelu MORÁVKA, Heršpická 7

MOC PODVĚDOMÍ 2 – Chcete být šťastní?
24. 3. 2009 v 16,00 1. salonek Hotelu MORÁVKA, Heršpická 7

MOC PODVĚDOMÍ 3 – Jak dosáhnout úspěchu
7. 4. 2009 v 16,00 1. salonek Hotelu MORÁVKA, Heršpická 7

MOC PODVĚDOMÍ 4 – Chcete být bohatí nebo chudí?
28. 4. 2009 v 16,00 1. salonek Hotelu MORÁVKA, Heršpická 7
MHD autobus č. 60 , parkoviště u hotelu

Srdečně vás zvou pořadatelé a sponzoři:
Vydavatelství ANTE Brno,PRODEJ KNIH,Horácké nám. 5,tel 549 257 402

PORADNA MOC PODVĚDOMÍ Brno, objednávky na 604 158 676, nebo drzch@quick.cz

Mediální partneři: Měsíčník MEDUŃKA Praha, internetový portál TŘETÍ VĚK

Vaše komentáře

Celkem 3 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

31.01.2009 22:40  Zdeněk Vohradník (vohradnik@hlinecko.cz)

Tak to Vám tuto situaci nezávidím. Mohu slíbit nějaké články popř. vyvolat diskusi členů klubu, ale dělat správce stránek z několika důvodů nemohu. Přeji Vám úspěch v dalším jednání. Z. Vohradník
http://www.vohradnik.webnode.cz

31.01.2009 11:57  PhDr. Zdeněk Chmel

Dobrý den, pane inženýre, představu mám asi takovou jako Vy. Aby fungovaly. Jenže autorka stránek se vzdala správcovství pro přemíru práce, pán, který měl stránky převzít, odjel náhle do Anglie a já dále hledám někoho, kdo by se toho ujal třeba ve spolupráci se mnou. Protože i já mám až přemíru práce. Pokud byste se toho chtěl ujmout, budu velmi rád. Pokud ne, ještě mám v rezervě jednoho člena klubu, kterého chci oslovit.

30.01.2009 15:12  Zdeněk Vohradník (vohradnik@hlinecko.cz)

Dobrý den, pane doktore, jakou máte představu o pokračování webových stránek našeho klubu? Zdraví Z. Vohradník
http://www.vohradnik.webnode.cz

Zanechte komentář: