Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Přinášet lidem dobro

Publikováno: 15.05.09
Počet zobrazení: 7185


      Autor článku: Mgr. Daniel Knop, http://www.epam.eu
Tibetská medicína EPAM od B. Tichanovského
Charakteristika
Přírodní přípravky EPAM SKVORCOVA,
jsou sestaveny podle tibetských receptur a technologií, které umožňují plně si zachovatléčebný potenciál přírodních surovin a drog. Přípravky neobsahují žádné syntetické přídatné látky, základ tvoří propolis. Na výzkumu některých Epamů se podílel B. Tichanovský, který v České Republice Epamy energicky strukturuje.

MISTR BORIS TICHANOVSKÝ ovládá celé spektrum léčitelských metod, rozlišné masáže či manuální terapii, je Mistrem Reiki a učitelem taj-czy cjuaň. Pacienti i světově proslulí specialisté na alternativní medicínu si cení jeho mimořádných schopností a odborných znalostí. Pořádá kurzy zdraví a léčebná sezení po celém Rusku i Česku a také dlouhou řadu let pracoval jako masér a psycholog v olympijském výboru Ruska. Je autorem řady knih a také učebních a léčebných audio a video nahrávek, které si u nás můžete pořídit. Více na http://www.epam.eu.

Jaká je vaše původní profese?
To je těžké říci, protože jsem léčil už v době svého mládí. Bylo to moje hobby. Ale vystudoval jsem institut lesního inženýrství. Skončil jsem s červeným diplomem a začal jsem působit na katedře botaniky ve Voroněži. v lese se mi nikdy nepodařilo pracovat. Bylo to v době perestrojky v 80. letech minulého století. Začal jsem rozlišovat různé druhy energií.
V rámci dizertační práce na téma působení biopole člověka na rostliny, semena a rostlinné tkáně jsem udělal experiment: Nad některými semeny jsem na chvíli podržel ruku a ona o dva dny předstihla v růstu kontrolní vzorek. Chtěl jsem dokázat, že člověk může svým působením ovlivnit rostliny. Načež mi vedení fakulty sdělilo, že takové téma neobhájím. Odešel jsem tedy z institutu a začal jsem působit v centru netradiční medicíny. Potom jsem ještě vystudoval střední zdravotní školu, také s červeným diplomem.

Spíše bývá zvykem, že se člověk specializuje na jeden druh činnosti. Ale vy se zabýváte řadou oborů, často diametrálně odlišných
Často se mě ptají na to, jak to mohu všechno zvládnout. Základ je v tom, že vše souvisí se stavem transu, hluboké meditace. v tomto rozpoložení mohu dělat prakticky cokoliv. To je vše.

v tomto stavu se udržujete vědomě nebo podvědomě?
V případě nižší úrovně transu vědomě. Jestliže je třeba jít hlouběji, jde již o nevědomé udržování. To je vlastně základ. Šance člověka se s úrovní transu zvyšují. Proto je pro mě jednoduché dělat třeba tai-či, reiki, vlastně cokoli.

Kde jste se učil metodám, které praktikujete?
Nejezdil jsem se vzdělávat ani do Číny, ani do Indie. Měl jsem jenom velmi zajímavé učitele. Takže všechny dovednosti jsem získal v Rusku. Tibetské metody jsem si osvojil u profesora Zolotnického, který patnáct let žil v Tibetu. Až potom přijal několik žáků. Čínskou medicínu zase u čínských mistrů. Mým prvním učitelem byl Tan-czun, který mě seznámil se školou dřímajícího tygra. K reiki jsem se dostal díky Holanďanu Hansi Trifildovi. O další můj rozvoj se starali Mizakarim Norbekov a Larisa Fotina, také Džuna Davitašviliová. Víte, žádné knihy vám nepomohou tolik co učitel. Bez něho se nepohnete vpřed. v tomto směru jsem měl ohromné štěstí.

O jaké kurzy, které pořádáte, je největší zájem?
O léčení zraku, protože lze v tomto směru dosáhnout skutečně dobrých výsledků. Krátce poté, co zveřejním rozpis kurzů, tyto jsou nejrychleji obsazeny. Na druhém místě je reiki, následuje zlepšení stavu páteře a kloubů, thajské masáže, tibetské metodiky ozdravení, transové metodiky.

Kolik žáků máte v Čechách?
Velmi mnoho a zároveň žádného. Vysvětlím: mám hodně žáků, třeba co se týče thajské masáže nebo reiki. Ale takového, kterému bych předal veškeré umění a znalosti týkající se i léčení, zatím nemám.

Hledáte takového člověka?
Hledám, ale bohužel jsem zatím nikoho takového nenašel. Třeba můj starší syn (24) má k tomu talent, ale nemá chuť. A dělat něco bez zájmu nemá smysl. Jakousi naději mám u mladšího syna (17). Jak se zatím zdá, má talent i chuť, tak uvidíme.

Víte, po pravdě řečeno, nejsem si jistý, zda pro nás Evropany má tibetská medicína ten správný význam. Chápu, když se praktikuje třeba v Asii
v tomto s vámi nesouhlasím. Od všeho je třeba si vzít perly – ty nejlepší věci. A je jedno, jste-li Evropan, Američan nebo Asiat. Např. Japonci rozpracovali léčebnou techniku, kterou bez problémů mohou používat všichni Evropané. Stejně tak čínská medicína, která se s úspěchem využívá v celém světě. No a tibetské principy rovněž účinkují v Evropě i jinde stejně jako v místě svého vzniku.

Jak vnímáte rozdíl mezi Východem a Západem?
Evropané všechno vědí, dokážou štěpit atomy, znají hvězdy, nauky, jenom neznají sami sebe. Svoji mysl obracíme směrem ven, kdežto Tibeťané zase dovnitř. Toto souvisí u západního člověka i s různými nemocemi a stresovými stavy, ke kterým dochází. Je třeba se zastavit a obrátit svoji mysl směrem dovnitř. Asiaté to v sobě již mají, ale my se tomu musíme naučit.

Žijeme v době, kdy stresorů okolo nás přibývá, pracovní vypětí vzrůstá. Člověk má na regeneraci organismu stále méně času. Jak se tomu účinně bránit?
To, co říkáte, je pravda. S tím souhlasím. Ale v momentě, kdy nejste v práci, je důležité veškeré napětí ze sebe jakoby odhodit, umět vysadit. Třeba pět deset minut před spánkem nebo ráno po probuzení zcela vypnout mozek, na chvíli utéci k bohu. Několik minut denně najde každý

Jste věřící?
Ano. Vyznáním jsem pravoslavný křesťan, ale mám i vztah ke katolické a židovské víře, k islámu, buddhismu, hinduismu Veškeré religie jsou stejné, vedou ke stavu hlubokého transu. Pouze každý druh náboženství má svoji metodu, jak tohoto cíle dosáhnout. v křesťanství hovoříme o svatých – o lidech, kteří slyší a cítí boha, kteří mohou někdy dělat zázraky. Totéž v islámu: to jsou ti, kteří přišli k Mohamedovi, v buddhismu zase k Buddhovi atd. Bůh je na vrcholu, na který vystoupí jen někdo. Všichni ostatní zůstávají na různých úrovních, kterých dosáhnou. Ale to nevadí. Alespoň trošku postoupím.

Kdy vlastně máte dovolenou?
Už mnoho let jsem neměl volno. Teď se chystám do Thajska kvůli thajské masáži – seznámit se s tímto oborem v místě vzniku.

To nebudete mít čas ani zestárnout
K tomu se ani nechystám. Člověk je tak starý, jak se cítí. No a já se cítím být mladý. Občas spadnou z koně nebo na lyžích, ale to je v pořádku.

Co byste radil lidem, kteří jsou mimořádně exponovaní a v práci tráví deset a více hodin denně?
Přihlásil bych je na jeden ze svých kurzů, kde by se naučili tomu, že každý den je alespoň půlhodina potřebná k malé rozcvičce, aby se rozpohybovali. Čím je člověk starší, tím více času potřebuje na tělesnou aktivitu, aby se cítil lépe. Dobré je plavání, běh, cyklistika, lyžování anebo pouze procházka po lese, abychom alespoň na chvíli se odpoutali od svých každodenních starostí.
Zabýváte se různými metodami, zejména pocházejícími z Východu. A co z našeho regionu? Objevil jste zde něco zajímavého?
Napravování kostí, to je například evropská metoda, kterou jsem se učil v Rusku. Dále léčení bylinami a masáž vnitřních orgánů. Speciálně v Čechách jsem nic neobjevil, z čeho bych mohl čerpat. My jako Slované máme blíže k Indii, Číně a Tibetu než k Západu. Některé naše techniky se používají i tam.

Spolupracujete s lékaři a dalšími odborníky?
Že by bylo nějaké pevné pojení mezi námi, to nemohu říci. Spolupráci se šikovnými a chytrými lidmi se rozhodně nevyhýbám. Kde je možnost, využívám i diagnostických výsledků, podívám se třeba na cétéčko či rentgenový snímek. Mezi lékaři mám řadu přátel. Pro mě je jednodušší najít společný jazyk s profesorem kliniky než s obvodním lékařem.

v měsíci květnu jsem si pro Vás připravili akci ˝očistná jarní sleva˝, díky které si můžete na webových stránkách http://www.epam.eu nebo na naší kamenné prodejně, na náměstí Kynských 3, Praha 5, pořídit ZELENÝ Jíl – prášek v krabici (http://www.epam.eu/detail-produktu.php?produkt=285), jarní květnové balení s 30% navíc.

Zelený Jíl:
Zelený jíl má absorbční, antioxidační a čistící vlastnosti. Chrání sliznici, pomáhá při onemocnění žaludečně střevního traktu posiluje organismus při únavě, stresu, vysílení a rekonvalescenci. Zelený jíl se nevstřebává, ale dochází k jeho přirozenému vyloučení z organismu.
Akce je určena pro maloobchodníky a velkoobchodníky, platí pouze do vyprodání zásob.

Více na http://www.epam.eu.

Zdroj: EPAM, Mgr. Daniel Knop

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

02.05.2013 17:19  Ivan (dagacid@seznam.cz)

Dobré odpoledne. Lecos jsem si přečetl od Vás ale i od M.Norbekova,chtěl bych si podle tohoto učení zacvičit a nějaký čas být tu ještě být.Je mně 72 let.Ve které knize najdu staré moudra?Díky za odpověď.Ivan
http://nemám

Zanechte komentář: