Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Domácí kuchyně 11

Publikováno: 18.09.09
Počet zobrazení: 1516


      Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Něco sladkého ke kávě
A většinou naši hosté očekávají něco sladkého kávě. Při tom se dobře povídá a kromě toho – ty recepty jsou ze starých kuchařek, takže zřejmě do sebe něco mají. Co myslíte? Zkuste si to!


Olejová buchta Janovická – i jako rychlý dort
1 větší hrnek cukru, 3 celá vejce. Utřeme cukr s vejci do pěny, přidáme půl malého hrnku oleje a 1 větší hrnek mléka. Dobře zamícháme. Vmícháme polohrubou mouku- 1 hrnek, a půl prášku do pečiva. Těsto má být lité, hustší.

Příchuti : buď kakao- hodně, aspoň půl pytlíku, nebo vařená mokka káva, citronová kůra a trochu citronové šťávy.
Po upečení případně polijeme čokoládovou nebo citronovou polevou.

Nebo:

Do mixeru dáme všechny výše vyjmenované přísady, řádně rozmixujeme, můžeme přidat i 1-2 bílky, pokud nám přebývají z krému. Teflonový kulatý pekáč do mikrovlnky s vyšším okrajem vymažeme prsty trochou olivového oleje, pak vysypeme strouhankou a nalijeme těsto. Dáme péct do mikrovlnky na Crisp Grill na 5 min., vytáhneme, zapíchneme do prostředka 5-6 párátek a dáme znovu péct na dalších 5 minut na Crisp. Poté vyklopíme na velký tác. Rozkrojíme vodorovně na polovinu, spodní část natřeme hodně krémem, horní část natřeme vařenou čokoládou a dáme na chvíli do ledničky vychladit. Děti to tak milují.

Kyškový koláč
Utřeme do pěny 2 a půl sklenice cukru krystalu, 5 celých vajec a 1 Heru. Přidáme 4 sklenice hladké mouky, 1,5 kávové lžičky jedlé sody, 2 lžíce kakaa a 2 sklenice kyšky. Vše dobře promícháme a pečeme ve vysokém plechu.

Oříškový koláč
Ušleháme 5 bílků a 35dkg mletého cukru. Do ušlehaného tuhého sněhu přidáme 20dkg ořechů a 3 lžičky strouhanky. Nádivku připravíme z trošky ořechů, trošky mletého cukru, spaříme vařícím mlékem, dáme podle potřeby máslo a umícháme do pěny. Můžeme ochutit rumem.

Ovocný koláč
Utřeme 2 vejce, 6 lžic mletého cukru a 8 lžic oleje. Přidáme 14 lžic mléka, 14 lžic mouky, celý prášek do pečiva. Plech vymažeme a vysypeme.

Dobrá buchta
Ušleháme do pěny 3 vejce a 2 sklenky pískového cukru. Přidáme 2 sklenky mouky, 1prášek do pečiva, 1 celou šlehačku. Do půl těsta dáme kakao. Pečeme ve vysokém plechu.

Jablkový závin
Zpracujeme 1/2 kg mouky, 1 celou pokrájenou Heru, kvasnice a asi 1/4 l mléka. Poté dáme na 2 hodiny odpočinout do ledničky.

Závin z jogurtu
Smícháme 30dkg mouky, 1 prášek do pečiva, 20dkg pokrájené Hery a 1 jogurt. Uděláme 3 bochánky, slabě rozválíme a dáme jablka. Stočíme a dáme péct.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: