Dnes je 27.07.2024, Svátek má Věroslav, zítra Viktor

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jsme zvědaví – kdo jste?

Publikováno: 14.12.09
Počet zobrazení: 10971
Moc by nás zajímalo, kdo nás navštěvuje více. Jsou to ženy nebo muži? Jsme portálem pro všechny věkové kategorie? Jste počítačově zdatní a kolik Vám tedy je let?
           

Vaše komentáře

Celkem 26 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

10.02.2017 10:27  Jana Kodýsová

Jsem z Brna a na U3V chodím už 4. rokem na VUT Brno.Samozřejmě do kurzů týkajících se PC, fotek, jejich úprav atd. Nevím, zda se mohu zeptat na něco týkajícího se mého zdrav. stavu. Včera mě dost bolela hlava celý den, až večer mi napadlo změřit si tlak. Měla jsem 199/110, tak jsem hned šla k PL.Ta mi dala 2x dva malé prášky pod jazyk,systolický mi klesl na 160, ale diastolický zůstal stejný. Tak mi napsali Gleperil, ať si ho vezmu včera večer a další ráno a přijdu se dnes nechat přeměřit. Tak jsem tam dnes šla a měla jsem 160/100. Tak prý mám dále brát stejné léky, které už beru pár let/Nitrendipin 20 mg 1 ráno a půl večer a Bisoprolol 1/2 ráno/.A samozřejmě Gleperil. . a v pondělí přijít na kontrolu. Mohli byste mi prosím říct, jak je možné, že tak náhle tlak vyskočí a kdyby mě tak nebolela hlava, ani by mi nenapadlo se měřit?Nijak jsem se nestresovala, necvičila apod. Budu Vám moc vděčná za odpověď a jestli se tímto nezabýváte, za radu, kam se obrátit? Děkuji Vám moc a přeji pěkný den Jana Kodýsová janakodysova@seznam.cz

23.07.2014 12:30  Šéfredaktorka

O patchworku se teď hodně mluví, ale v redakci ani pořádně nevíme, co to je. Až budete mít chuď, můžete nám k této technice něco napsat.

23.07.2014 10:11  Jana (prusjana@seznam.cz)

Docela náhodou jsem dnes objevila tuto webovou stránku, líbí se mi, a tak o sobě taky něco prozradím. Jsem v důchodu, ale cítím se pořád jako za mlada. Ráda háčkuji, pletu a v poslední době se věnuji stále více šití patchwoku a počítači. Hlídám vnoučátka a pečuji o zahrádku. Pro zábavu hraji na klavír, vykládám karty a hodně čtu knihy. Mám také webovou stránku, kde se zabývám ručními pracemi a jinými zajímavými věcmi. Všechny Vás na ni srdečně zvu.
http://www.janapka.blog.cz

02.09.2012 16:24  Věra

Je mi 76 roků a jsem z Prahy. Od roku 2002 jsem absolvovala několik kursů na PC na zdejších universitách. Moc se mi to líbilo, pořídila jsem si počítač a mám stále o zábavu postaráno. Také jsem dostala od dětí fotoaparát Olympus a to je moje druhá dobrá víla. Na internetu je spousta zajímavých informací a možností se stále něco nového dozvědět a naučit se. Než jsem si pořídila vlastní počítač, chodila jsem na počítač do knihoven. V Praze je více možností se na takových aktivitách podílet. Ovšem v současné době stojí i kurzy PC, nebo fotografování spoustu peněz a pro mnoho seniorů už je to neakceptovatelné. I výstavy a různé kulturní akce ve městě jsou pro seniory příliš drahé. Snad jen ZOO se nad námi ustrnula a chodíme tam za 1 kč.

02.08.2012 21:37  Libuše

Je mi 61 let a moc mně mrzí, že se už nelze nikde přihlásit na universitu třetího věku. Vše obsazeno. Na Vaše stránky jsem přišla taky jen náhodou. Všem pěkný den.

02.10.2011 11:29  Renata

Příjemný den , už nechodím do práce vůbec, protože se moje zdraví pohoršilo, jsem ID III. stupně. O to víc mám čas na internet - s počítačem jsem kamarádka už desítky let, tak mi nedělá potíže orientovat se internetu. zavítala jsem sem a dočetla se tady zajímavé věci, teď už tady budu častěji. A opravdu musím zareagovat na slova pana Montealer - mně notebook opravdu koupily děti. Také už příbuzné nemám, sourozenci jsou mimo ČR a komunikace s nimi není nejlepší.

22.08.2011 10:51  admin

Dobrý den paní Anno, web stále funguje, ale nikdo nám k tomuto článku dlouho nenapsal komentář. :) Pěkný den, redakce.

21.08.2011 20:27  Anna

posledni udaj je z 2010 roku , to třetivěk už nefunguje ?anna

14.11.2010 12:42  Renata

V roce 2001 nás sečetli a pokud nejsou vládní úředníci zaostalí (o čemž často uvažuji), nemohou se divit, kolik se nás vloni nebo letos vylíhlo - dožilo, no tak se na nás pasou a svou hrabivost svádějí na náš počet a pomocí médií, které mladá generace bere jako pravdu a nic než pravdu štve ty, kteří musí kvůli hospodaření nezodpovědných studia platit, to i proti vlastním rodičům (pokud si za bývalého režimu nestihli nebo z přesvědčení nemohli nahrabat). Nejsem hrdina, jen jsem nikdy v KSČ nebyla - a to ani já ani nikdo z rodiny. Nedovolili mi studovat VŠ a taky jsem to přežila, díky intenzivnímu sportu (tehdy povolené činnosti) jsem dnes ID III.stupně a je smutné, kolik mladších a mladých lidí pohlíží na staré lidi až s nenávistí. Je mi 60let a pokud se ti, co nás už očima pohřbívají, dožijí takového pohledu na svou starobní lúzu - nejspíš půjdou v tomto věku dobrovolně a naprosto legálně do plynu, ať žije mládež beze cti a ohledů, čas je neúprosný - to je moje reakce na radu mladíka, který mně posílal na Ukrajinu nebo do plynu osobně na ulici jen pro pro své potěšení z mého smutku...........

04.11.2010 12:07  rija

Zdravím všechny. Jsem zde dnes poprvé, je mi šedesát, ačkoli se mi to nechce věřit. S PC se znám již 21 let, umím co potřebuji, ale nehrnu se do jiných věcí - fotky, vypalování, stahování čehokoli, protože mě to nebaví. Doma mám moderní notebook, ale, protože pracuji, otvírám jej velmi sporadicky. Tuto adresu jsem objevila dnes, protože hledám kamarádku (viz rubrika seznamka). Raději než PC mám osobní setkávání.

01.10.2010 02:52  Věra

Je mi 75 roků a o počítače se zajímám 12 roků. Navštěvovala jsem univerzitu třetího věku a tam jsem se všechno co potřebuji k počítači naučila. Také fotografuji a snažím se trochu pracovat s grafickými programi.Je to velmi zajímavé, ale mladou generaci už ve znalostech nedohoním.Počítač jsem si pořídila za vlastní peníze. Je to moje jediná zábava a také spojení ze světem.

29.08.2010 11:33  Jana

Odpověď pro Hašlerku - jak je možné,že píšete "stařenka?"Ve Vašem věku bych se za takové oslovení těžce rozčílila.

25.08.2010 12:07  Hašlerka - mírně pokročilá důchodkyně ()

Jsem 66letá stařenka, na pc jsem se naučila díky sousedovic synovi - stavěl si sám computery a byl obrovský fanda, naučil mě základy, později jsem chodila na kurz powerpointu a letmo jsem se učila sama za pochodu další programy z office 2003. Jsem spíš samouk,postupuji za pomoci zdlouhavé metody pokus - omyl . Ale taky jsem chodila na nějaký kurs pro úplné začátečníky, byl tam šikovný instuktor,naučil nás hodně. Jinak si konvertuju a pálím muziku, taky hodně fotím zrcadlovkou - ne, že bych to nějak valně zvládala, ale leccos dohoním různými editačními programy pro foto. Ale tak jako senioři víc zapomínám než se nově naučím, kdyby se našel někdo, kdo by tu a tam poradil, přivítala bych to ...
http://nemám-chtělabych

10.08.2010 12:52  JAN NOVOSAD

JÁ VÁM TO VYSVĚTLÍM. JE TO JEDNODUCHÉ. SENIOR JE TAKOVÝ INTELIGENTNĚJŠÍ A SLUŠNĚJŠÍ NEŽ DŮCHODCE.DŮCHODCE JE SPÍŠ BRÁN JAKO DĚDEK Z VESNICE A ŠMUDLA. ASPON TADY U NÁS NA MALÉM MĚSTEČKU. JÁ JSEM TAKÉ TAKOVÝ DŮCHODCE RÁNO ČEKÁM NA KAMARÁDY A JDEME NA KAFE DO RESTAURACE JE NÁS 6. PŘED POLEDNEM JDEME DOMŮ K OBĚDU. ZDRAVÍ NÁS A MY MEZI SEBOU DŮCHODCI A NIJAK NÁS TO NEURÁŽÍ. Z TOHO JSME 2 INŽENÝŘI 2 TECHNICI A OSTATNÍ DĚLNÍCI Z FABRIK KTERÉ UŽ NEEKSISTUJÍ. UŽÍVÁME SI DŮCHODU A JE NÁM FAJN.JAN

02.08.2010 12:52  BOŽENA

V ČERVNU JSEM OSLAVILA 60-TKU.NA INTERNETU JSEM KAŽDÝ DEN.NAUČILI MĚ TO VNUCI.JELIKOŽ BYDLÍ JINDE TAK S TÍM VYPOŘÁDÁVÁM SAMA. CO NEUMÍM DO TOHO SE NEHRNU.AHOJ BOŽKA.

20.06.2010 17:31  venuse mrazkova

Já jsem se dostala dnes ,stále ale bloudím a tápu,e-maily posílám, jen nevím jak se dostat na skype.nikde jsem nesehnala povídání co a jak s počítačem.Tak bloudím jak bludička.Něco radí dcera něco vnučka,ale není to ono.

20.04.2010 16:57  Alex

Dobrý den, myslíte, že bych Vás někoho mohla požádat o definici a rozdělení dvou slov senior a důchodce? Všude se to stále rozděluje a mě není vůbec jasné proč. Mnohokrát děkuji a přeji pěkný den, Alex :-)

09.01.2010 11:59  jozefa

zdraví Vás všechny čerstvá 60nice.Budu se těšit na vaše povídání a názory ,stále ještě pracuji-můj koníček i práce a jak budu mít chvilku,ráda zde zavítám.Vše nej v novém roce 2010-hlavně zdraví a štěstí-J.

04.01.2010 22:39  Jana Novotná

S internetem jsem se seznámila asi před 3 lety a jsem víceméně samouk.Něco mě zpočátku poradila dcera,ale na mou snahu hned všechno pochopit a co nejdřív umět,neměla často nervy :-)...dnes ovládám a hlavně chápu to nejpodstatnější,abych si našla co potřebuji,seznamuji se s weby,kde občas najdu zajímavé informace třeba o zboží a tak.Začínala jsem nejdříve mailovou korespondencí. Třetí věk jsem našla v odkazu na soutěž a od té doby sem vracím a dnes tu jsem nováčkem.Věřím,že mi tu bude mezi vámi fajn..a až se rozkoukám,určitě se ještě někde ozvu. Je mi 62,jmenuji se Jana. Takže vás zdravím a v novém roce,který začal,hooodně zdravíčka!!!

15.12.2009 10:01  Montrealer

Navrhuji další anketu: Jak jste pořídili váš současný počítač a kdo vám na něj přispěl Vycházím ze skutečnosti, že z velké většiny v ČR vyplácených důchodů nelze nový počítač pořídit. Někomu přispějí dospělé děti (pokud je má). Mně výrazně přispěl bratr, v podstatě celý počítač i veškerý technický servis zaplatil. Jinak bych pořád měl jen 10 let starý a velmi pomalý počítač s Windows 98, dobrý jen na posílání e-mailů a prohlížení internetu. Na tom novém mi chodí i multimediální aplikace. Pokud se redakci Třetího věku zdá, že se sem tento příspěvěk nehodí, tak jej vyřaďte nebo přesuňte. Petr

15.12.2009 09:49  Montrealer (montrealer@email.cz)

K příspěvku Smaragd77: Starší počítače - dejte mi, prosím, kotakt na nadace ELPIDA a GEMA. Potřeboval bych levný počítač pro svou přítelkyni v Jeseníku, která má také invalidní důchod - tak nízký, že si na nový počítač nikdy nenašetřía děti nemá. Starší počítač je vždycky sázkou do loterie - otázka záruky apod. Technická podpora je nutná a ta profesionální je pěkně drahá - můj obvyklý dodavatel si účtuje 600 Kč za hodinu práce a paušálně 400 Kč za dopravu, i když nejsou potřeba žádné náhradní dály. Svůj počítač mám už 2 roky, záruka skončila, ale po dobu záruky se vyskytly dvě vážné závady: úplně odešel monitor a začala stávkovat RAM paměť. Obě závady vyřešil dodavatel výměnou vadného dílu. Monitor byl vyměněn úplně, nebyl opravován. Skoro vše se dnes při opravách jen vyměňuje. Provozovat starší počítač je podle mě možné jen s technickou podporou, když i nové počítače často zlobí. S pozdravem montrealer@email.cz (Petr)
http://montrealer.webovastranka.cz

15.12.2009 09:35  Milena Staňková

Představuji se!Je mi 81 roků,internet mám 4 roky.Jsem ráda že ho ovládám,vím že neumím včechno,ale to co umím mi stačí,abych si přečetla zprávy,noviny,poslala emaily,napsala dopisy,přála přes internet atd.Je to můj denní kamarád!!Zdravím všechny a doporučuji seniorům PC jako informovanost o všem !!!

15.12.2009 00:49  Smaragd 77

Jsem ročník 1932 a již před 13 lety v pořadu Sauna televize Prima jsem propagovala pro zlepšení života ve stáří využívání fenoménu internetu. Díky nadaci ELPIDA jsem absolvovala základní kurz; obstarám si domů vždy starší PC a využívám ho dokud funguje, k dnešku mám už pátý PC. Za pomoci rad instruktorů v nadaci GEMA postupně odhalujeme technické finty,setkáváme se s vrstevníky a vyměňujeme si zkušenosti. Je jasné, že se nikdy nenaučíme ovládat všechny funkce, ale tato činost nám dodává sebevědomí, seznámíme se se spoustou virtuálních přátel,dopisujeme si s přáteli na celém světě, přečteme si noviny a zajímavé články (a tím ušetříme i spoustu peněz), zapomínáme na stáří a choroby. Jsem přesvědčena o tom, že touto činností se oddaluje nástup senility i Alzheimerovy choroby. A "nepatříme do starého železa", ale můžeme na úrovni komunikovat i se svými vnoučaty. Nebojte se techniky a přidejte se k nám!

14.12.2009 21:19  Hana

Dobrý večer, na tretivek jsem přišla náhodou (jako na spoustu dobrých věcí na internetu) a od té doby ho trvale navštěvuji. Nejvíce v pondělí pro Ples klubu sebevrahů a Jsem to ještě já a hned potom v úterý pro romány na poklačování paní Fuchsové. Taky povídky jsou pěkné, rady fundované. Je mi 49 let a s počítačem jsem se začala seznamovat teprve po čtyřicítce kvůli práci a dětem, které začaly studovat a bez počítače to prostě nešlo. Do té doby jsem počítač nechtěla ani vidět a když nebylo zbytí a musela jsem se učit, měla jsem největší strach z toho, že nevím, kde se ten krám pouští a k čemu je ta krabice, když by mi stačila určitě jen obrazovka. Dnes už si vím se základy rady a o to ostatní poprosím děti nebo jejich přátele. Někdy si člověk užije i spoustu legrace se svou nevědomostí. Myslím si, že právě důchodci a lidé invalidní by měli s počítačem umět, protože nebývají tak mobilní a nemohou si za přáteli dojít. U nás probíhala akce S Krakonošem u počítače, kde se právě tyhle kategorie lidí zdarma seznamovaly s touto technikou. Považuji to za jeden z nejlepších nápadů pro občany, nikdo se nemusel stydět, protože kurs pro úplné začátečníky zahrnoval i lidi, kteří neuměli na počítač ani sáhnout - a všichni se základy naučili. Zdravím všechny, co těmihle internetovými novinami pamatují na starší lidi, co nechtějí zakrnět.

14.12.2009 16:59  Montrealer

Dobrý den. Poprvé jsem si pustil tretivek na Internet exploreru. Na Firefóxu mám trvale potíže s velikostí textu, zejména u anket. Tady vidím anketu celou. Tretivek jsem objevil na portálu Novinky.cz, kde se zobrazuje jako jedna z nabídek. Je mi 64 let, posledních 30 let jsem pracoval s počítači, nyní jsem 19 let na invalidním důchodu a co jsem dříve uměl, zapomínám. Jsem už ve stadiu, kdy víc zapomínám, než jsem schopen se naučit. Že bych mohl konkurovat mladé generaci, to si v žádném případě nemyslím. Udržovat si v tomto potřebnou počítačovou gramotnost vyžaduje nutnost pořád "u toho" sedět. Moje přítelkyně na Moravě je sice také počítačově gramotná, ale je v důchodu a nemá dosattek peněz na vlastní počítač. Myslím, že počítačově gramotní důchodci, kteří mají počítač doma, jsou výjimkou. Leda by jim počítač pořídily děti. My žádné nemáme. Máme jen příbuzné, kteří jsou ještě starší než my. Petr

14.12.2009 16:09  Marie49

Jelikož jsem první, která Vám odpovídá na dotazník, ráda se představím. Jsem čerstvá 60nice a zajímám se o všechno, co je kolem a počítače k dnešnímu světu také patří. Snažím se být počítačově gramotná, alespoň v rozsahu, co k životu potřebuji. Na mladou generaci nikdy mít nebudu. Zdravím všechny! Marie

Zanechte komentář: