Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pár triků pro atraktivní vzhled

Publikováno: 18.02.10
Počet zobrazení: 8044
Autor: Alena Hechtová, časopis PANÍ DOMU 2005.Ty z nás, které se mohou pochlubit ideálními mírami a proporcemi, mají vystaráno. I v pytli jim to bude slušet. Co však mají dělat ty, ke kterým byla příroda poněkud skoupější?

Rada je jednodušší, než si myslíte: Stačí JEN dobře vědět, milé paní domu, co nám sluší a co je třeba bezpodmínečně při pořizování našeho šatníku dodržet.

1. Důležité je zvolit v oblečení správné proporce: tedy délku a šířku (s ohledem na naši postavu)

2. Věnujme pozornost vzorům a kvalitním materiálům (zavalitý diblík v sebekrásnějším pleteném oblečku bude spíš pro smích než IN)

3. Nepodceňujme barvy a seznámit se s jejich vlastnostmi (křiklavými barvami na sebe poutáte pozornost, která nemusí být příjemná, pokud vás tyto barvy ještě navíc opticky rozšíří)

4. Nikdy nezapomínekme na boty! Mohou výsledný efekt vylepšit, ale i o dost zhoršit.

Co mi sluší, když jsem boubelka (a ještě s kratšíma nohama)?

Postavu musíme především prodloužit a trochu retušovat. Podaří se nám to za pomoci delších splývavých šatů a sukní, rozvolněnými košilemi, rovnými, ale zase ne moc širokými kalhotami, delšími saky, vestami a plášti. Ideální jsou stejné barvy od pasu dolů – tedy u sukně, punčoch a bot.

Vícedílný komplet poslouží lépe než jedny šaty vcelku. Pokud máme mohutný hrudník, můžeme sáhnout po oblečení se špičatým výstřihem – “véčkem”. Ale pozor! Tenhle výstřih nám přidává na letech – takže nejsme-li už právě “dvacítky”, raději bychom měly volit výstřihy menší, kulaté a čtvercové. Pod rozevlátou dlouhou košili z průsvitné látky pak můžeme bez obav obléknout top bez rukávů. Ovšem – nechceme-li si zkazit image – košili nesvlékáme jinde než doma v koupelně.

A v žádném případě nenosíme halenku dovnitř kalhot nebo sukně!

Co mi sluší, když jsem vysoká, ale nemám pas (typ váleček)?

Určitě vyzkoušejte jemně tvarované siluety dlouhé délky bez zdůraznění pasu! Zkombinujete-li pak tuto siluetu s kabátky.- tunikami, vestami, kazaky a dlouhými košilemi či saky končícími pod nejvyšším bodem boků, perfektní výsledek vám zaručujeme!

Kalhoty volíme raději rovného střihu, nepříliš široké, bát se nemusíte ani krátkých rozparků u venkovních postranních švů v dolním okraji. Délka kabátu a šatů záleží jen na vás, ale měly bychom ukazovat pouze hezčí část nohou, milé dámy!

Bez ohledu na aktuální módu se vždy vyplatí ramenní vycpávky – zkuste si schválně porovnat před zrcadlem ten rozdíl ve vzhledu své postavy, když vycpávky máte, a když ne. S touto postavou nemusíte mít obavy ani z rozměrnějších vzorů, ale vyhněte se křiklavým barvám (a překombinovanosti).

Co mi sluší, když jsem hodně malá?

Především by váš šatník neměl hýřit barvami, proto zvolíme základní odstín nějaké neutrální barvy společně se dvěma doplňkovými barvami z těch, které již máme ověřené. Pokud vám to pomůže při výběru, tak pamatujte na to, že tmavé barvy opticky zužují, světlé rozšiřují.

Při téhle postavě vám budou slušet kapsy, dvouřadové zapínání sak, šály vázané svisle. Pozor si dávejte naopak na upjatý pásek, a to i v případě, že máte přímo “vosí” pas. Pásek má totiž tu nepěknou vlastnost, že zdůrazní i všechno kolem pasu, bez ohledu na to, jak vábné ostatní partie jsou. Trváte-li i přesto na pásku, volte jemný řetízkový, mírně povolený pásek, který necháte vykukovat pod rozepnutým sakem.

Vzory vybírejte raději méně křiklavě, ne moc mohutné, ale ani ne zcela miniaturní. Spolehlivě nic nezkazíte svislými pruhy (vždy pouze na jednom kusu oblečení).

Když naše velikost není právě 36…

Dobrou konfekci i pohodlné oděvy velkých velikostí si lze pořídit bez problémů i u nás. Inspiraci můžeme najít na veletrzích módy, na kterých je pamatováno především na základní šatník a jeho variabilitu (obměnitelnost a možnost kombinací). Možná vás to překvapí, ale nejžádanější jsou kalhotové kostýmy a komplety (včetně kalhot do půli lýtek i ke kotníkům).

I když o dlouhé vesty aktuálně móda příliš zájmu nejeví, letí například velké a rozevláté košile s rozparky z průsvitných tkanin, nošené přes triko či hedvábné topy, dvouřadé blejzry, tuniky a klidně i přes všechno ostatní.

Tenhle styl oblečení sluší štíhlým ženám bez ohledu na to, zda jsou vysoké, či malé. Dlouhá úzká sukně sice opticky prodlužuje, ale krátký svetřík s kožešinou zase upoutává spíše pozornost na horní část těla (a také ji mírně rozšiřuje). Podobný typ oblečení vám bude slušet v –nácti stejně jako když vám bude –cet…

Proužek je věčný evergeen v našich šatnících dost možná proto, že dokáže hotové zázraky i s nedokonalou postavou – v tomto případě společně s úzkým střihem sukně prodlužuje nohy a spodní část těla. Pochopitelně bezbolestně s minimálními náklady.

Autor:Alena Hechtová, časopis PANÍ DOMU 2005 , Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

03.04.2015 14:32  Jenka

Paní Hechtová, četl jsem nějaký Váš článeček, marně jsem hledal na Vás kontakt a pak jsem jej nalezl na PANÍ DOMU, což není má parketa. Chtěl bych na jeden Váš článek uvést nějaké své poznatky. Ke kontaktu můžete použít i můj mobil - 603 203 105. Zdraví Jenka

Zanechte komentář: