Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Trpíte bolestmi kloubů a páteře?

Publikováno: 22.03.10
Počet zobrazení: 11739
senior Autor: Artrocentrum.cz
Jednou z nejčastějších nemocí u pacientů středního a pozdějšího věku je bezpochyby artróza. Z různých celosvětových průzkumů vyplývá, že tato choroba postihuje až 90% stárnoucí populace a řadí se tak k nejběžnějším chorobám postihujícím seniory.

Mezi nejčastější projevy artrózy patří silná bolest při vstávání a bolest kloubů při zátěži. Nejexponovanějšími částmi těla jsou kolenní a kyčelní klouby, artróza se však nevyhýbá ani páteři, ramenním kloubům a prstům. V konečném stádiu této nemoci dochází k úplnému zničení kloubní chrupavky, kdy chirurgický zákrok je pro pacienta jeho jedinou záchranou.

Důležitým způsobem prevence je dostatek pohybu a vyvarování se přílišné jednostranné tělesné námaze a celkovému přetěžování kloubů. Pokud se již artróza rozvinula, lze její průběh citelně zpomalit užíváním kvalitních doplňků stravy, obnovit tak funkčnost kloubů a oddálit komplikovanou operaci a následnou rehabilitační pooperační léčbu.

Více o artróze a o Vašich problémech spojených s ní najdete na http://www.artrocentrum.cz

Jak se artróza projevuje a jak se léčí jsme se zeptali MUDr. Jiřího Musila, MBA.

„V postiženém kloubu pociťuje pacient bolest, která se však nejprve váže pouze na prvé pohyby a po rozhýbání zmizí. Jedná se o tzv. startovací bolest, která není vázána na denní dobu. Artrotická bolest se zvyšuje k večeru, což obvykle souvisí s celodenní námahou. Bolest není nesnesitelná, ale obtěžuje svou vytrvalostí. Při změnách počasí, zejména před jeho zhoršením, bývá zpravidla větší. Zvýšeně citlivé jsou krajní pohyby, zatímco střední pohybový rozsah může být zcela nebolestivý. Bolest má zpravidla své maximum přímo v kloubu, ale často se šíří i do okolí. Je-li bolest trvalá, spontánní, v klidu i při pohybu, také v noci, je to obvykle známkou, že došlo k druhotnému postižení měkkých tkání.
Je důležité se zaměřit zejména na prevenci, která je tím úspěšnější, čím dříve a důsledněji k ní přistoupíme. Řadou opatření lze zastavit nebo omezit další rozvoj artrózy. V počátečních stádiích artrózy se uplatňuje zejména konservativní léčba, jejíž součástí je léčba takzvanými chondroprotektivy. Ty pomáhají zpomalit další destrukci chrupavky popř. pomoci obnovit strukturu poškozené chrupavky a redukovat zánět a tím pomáhají snížit bolest a zároveň zlepšit pohyblivost kloubů.“

Vysoce kvalitními přípravky kloubní výživy pro seniory jsou ProfiChondro Original® a ProfiChondro Original® OMEGA. Tyto produkty byly vyvinuty společně s ortopedy v ČR a odborníky Národního ústavu revmatických chorob v Piešťanech.

ProfiChondro

Díky unikátní mikronizované formě obsahu tobolek, která je velmi šetrná k žaludku, je možné dlouhodobé užívání těchto přípravků, které napomáhá k dosažení dlouhodobé úlevy od obtíží. Nástup účinku pocítíte již během 2-4 týdnů jejich užívání. Vzhledem k výborné snášenlivosti doporučujeme přípravky užívat dlouhodobě 6-12 měsíců. Přípravky jsou produkty výhradně české společnosti.

Více o artróze, její léčbě a o vhodnosti užívání jednotlivých přípravků se dozvíte na http://www.artrocentrum.cz, kde také můžete tyto přípravky zakoupit.


Soutěžte o produkty pro kloubní výživu v hodnotě 5000 Kč na našem portále ZDE.

Zdroj: Artrocentrum.cz – p. Brixi

Vaše komentáře

Celkem 3 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

25.12.2012 15:33  Milena Ukrichová

Dostala jsem od Ježíška ProfiChondro originál,což je na všechno, co mně trápí. Jelikož ještě pracuji a musím, je nejspíš pro mne tento lék životně a existenčně důležitý. Pravděpodobně ho budu užívat stále a prosím o informaci o jeho ceně, neboť za dva měsíce ho budu určitě objednávat.Děkuji. Jestli je tak účinný a na druhé straně tak málo škodlivý jak uvádíte, jsem již dnes váš pravidelný odběratel.

10.09.2010 08:43  Manka Janka

po operaci kyčle užívám chondromax, je to dobré i pro výživu chrupavek, jsem spokojená

14.05.2010 14:25  josef Klier

Dobrý den,jsem po artroskopii kolena 14 dní. Po ASK opperaci levého kolen.kloubu,těžká chondropatie genus 1.sin.nyní před aplikaci 3.injekcí syncrom forte 3x2m trium hyalronat.Jaká je pravděpodobnost odstranění bolesti a co užívat dále jako prevenci.Mám blo kyčlí,i ramene.Děkuji.Jos.Klier

Zanechte komentář: