Dnes je 15.05.2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Důchodce a dovolená

Publikováno: 20.08.10
Počet zobrazení: 1944
  Autorka článku: ELENA
Chystáte se ještě na dovolenou, protože není nad Last Minut? Dejte si pozor, aby cena nebyla podezřele nízká.. Mohlo by se stát, že ho strávíte s rodinkou švábů Což o to, šváby zná každý z nás, ale v noci mohou být docela hluční a rušit ve spaní a když rozsvítíte, vnoučata se černých breberek nejspíše leknou.

Kamenem úrazu bývá i doprava, která notnou část ceny zájezdu tvoří. Od cest autobusem už jsme se odpoutali spíš k letecké dopravě. Ale i tam nás čekají různé záludnosti. Pokud se Vám zdá cena dopravy příliš nízká, ověřte si, zda zahrnuje všechny letištní poplatky. Pokud ne, připočítejte si několik tisíc.

Nestyďte se zeptat na vše, co Vás zajímá, hezky si to doma zapište na papírek a ten si v cestovce hezky rozložte a ptejte se a ptejte…

Ubytování?

Pozor na hvězdičky. Zeptejte se, kdo je hotelu udělil a také si uvědomte, že 3 hvězdičky v Rakousku nejsou totéž, co tři hvězdičky v Turecku nebo Egyptě. To jsou destinace, kde za tři hvězdičky považujte raději dvě.
Vyhněte se také místům, která nejsou v katalogu nafocená, takové „ilustrační foto“ je hodně zavádějící. Ono vůbec dobré nafocení dělá hodně. Abyste nezjistili, že bazén, který byl v katalogu nafocený z toho správného úhlu ( a vy jste se zapomněli zeptat na jeho rozměry) je vlastně větší vana. Také se ptejte, co se děje v okolí hotelu. Ona stavbě zprava i zleva také není to pravé ořechové. Chcete-li bydlet v pokoji, který má samostatnou sprchu a kuchyňku, ujistěte se několikrát , abyste nebyli na místě nepříjemně překvapeni..

Stravování?

Opravdu víte, co to je evropská snídaně a co se myslí výběrem ze dvou jídel k večeři? Evropská snídaně nejspíš bude houska s trochou místní marmelády a kouskem sýra.

Pojištění?

Pojištění vás bude zajímat několikeré.. Cestovní kancelář by měla být ze zákona pojištěna pro případ krachu.Pokud tou dobou na pláži. Základem je samozřejmě cestovní pojištění, bez něj ani nezačínejte balit.

Další nejasnosti?

Vyhněte se kanceláři, která bude mlžit o kvalitě ubytování, vzdálenosti od moře (několik set metrů budou nejspíš kilometry).

Záludné věty z katalogu :

hotel leží uprostřed turisticky oblíbené oblasti – díky celonoční diskotéce se nevyspíte
hotel leží v klidné, turisticky nevytížené oblasti – aby tam toho klidu na vás nebylo příliš až zjistíte, že místo lidí potkáte jedině stádo ovcí

apartmány jsou několik set metrů od moře –nepochyběn se myslí vzdušnou čarou, pěšky to půjdete hezky dlouho a možná jednu cestu do kopce.

Zdroj: ELENA, Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: