Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 128

Publikováno: 20.08.10
Počet zobrazení: 2331
Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
V předchozím článku jsme si vysvětlili, jak chápat pojem energie z kosmu ve vztahu
s mocí podvědomí. Dnes si povíme o „Sedmi pečetích“, respektive co o nich píše náš
dr.Murphy.

Podle něj symbolizují sedm stavů vědomí, jimiž jako po „stupních“ prochází
každá naše představa . Během této „cesty“ se obracíme dovnitř k duchovní síle a jí
naplňujeme i našich pět smyslů. V tomto procesu se postupně sladí i naše podvědomí
a vědomí. Ve chvíli, kdy mezi nimi již není žádný rozpor ani pochybnosti, je naše
sci-modlitba vyslyšena. O tomto okamžiku říká dr.Murphy, že v něm „lámeme sedm
pečetí“. Které to jsou?

První pečetí je zrak.Ta nám říká, že každou situaci musíme vidět takovou,jaká by měla být. Jinými slovy – kde je nenávist, představujme si lásku, tam, kde je nesoulad, spatřeme harmonii, kde je nemoc, představujme si zdraví. Jeho rada zní: Ovládněme svůj zrak a pohleďme na pravdu.

Druhou pečetí je sluch.Ta nám sděluje velmi dobrou zprávu, pravdu o vesmírné energii. Představujme si například blízkou osobu, trpící vážnou chorobou, jak nám říká: „Jsem uzdravena.“ Už neleží v nemocnici, ale je zpět doma a vypráví, jak ji těší aktivní život. Je to stav, který jsme si přáli. Rada zní: Dopřávejte sluchu pravdě.

Třetí pečetí je čich. Jestliže cítíme pravdu, dospíváme k řešení věci a tak si uvědomujeme, že vesmírná moudrost, která stvořila naše tělo se všemi jeho orgány, svaly a kostmi, je může také uzdravit. Jeho rada: Odmítejme všechny negativní myšlenky, jako zkažené a páchnoucí jídlo.

Čtvrtou pečetí je chuť. Ochutnejme pravdu jako sladkost nekonečné vesmírné moci a moudrosti. Rada: Zaměstnávejme svou mysl jen příjemnou chutí představy, po jejímž uskutečnění toužíme.

Pátou pečetí je radost. Rada: S tímto radostným pocitem si připomínejme naši vyslyšenou modlitbu a prociťujme její skutečnost.

Šestou a sedmou pečetí jsou vědomí a podvědomí. O nich jsme si již řekli tolik, že není třeba nic dodávat. Snad jen to, že přes těchto sedm pečetí se můžeme dostat i k uskutečnění toho, co je tématem další kapitoly – abychom se stali osobností, která je příjemná celému našemu okolí.

Co vlastně znamená „být příjemný?“ Slovník nám řekne, že příjemný člověk je takovým který působí libě. Ať už pocitem libého klidu nebo hlasově, zevnějškem či vůní. Mohli bychom také mluvit o jedinci vyrovnaném, který má stejný díl inteligence, přizpůsobivosti a pozitivní energie, což se projevuje na jeho tváři i chování. O člověku jemného chování, který se umí ovládat, o člověku ušlechtilém, elegantním, který pečuje o svůj vzhled a vystupování. Je pro něj samozřejmé, že zná a dodržuje zásady správného společenského chování – etikety. Jsou to pravidla našich vztahů k jiným lidem. Tato pravidla nevznikla ze dne na den, ale vyvíjela se celá tisíciletí. Pamatujme na to, že bez různých pravidel bychom ani nemohli vyjet na silnici, že bez pravidel hry se nedá hrát ani „Člověče nezlob se“ natož šachy. Bez přesných pravidel nemohou být nejen Olympijské hry, ale ani sportovní zápolení mezi mužstvy dvou dědin.

Já bych ještě dodal, že příjemnému člověku by neměla scházet empatie, což je pojem z řečtiny a znamená vcítění. Vcítění do způsobu myšlení jiných lidí, do jejich nálady, do stavu jejich duší, do jejich psychiky.

Myslím, že se nemýlím, když řeknu, že většina lidí si přeje, aby ho lidé měli rádi, aby byl oblíben, kladně oceňován a hodnocen, aby byl sympatický. Dokonce i diktátor a krutovládce chce být oblíbený. Na druhé straně ale v běžném životě nejde o to, zalíbit se každému nebo překypovat láskou ke všem lidem. To není možné, vlastně ani žádoucí. Oblíbenost se také nedá „přelomit přes koleno“. K tomu dodejme, že velký vliv na každého z nás má též prostředí v němž žijeme, především lidé kolem něj. Záleží také na tom, jakou společnost si zvolíme. Zda to budou obhroublí a vulgární hospodští „kamarádi“ nebo lidé po všech stránkách kulturní.

Naše podvědomí samozřejmě představuje i zdroj nových myšlenek. Bude nás vždy informovat o základních rysech naší osobnosti, o našem skutečném talentu, o našem poslání. Ale také nám napoví, jak tento talent rozvíjet, jak toto poslání naplnit.
Příště o zájmech a želízcích v ohni.

Autor: PhDr. Zdeněk Chmel, Foto: Internet

O tom, jak „lámat sedm pečetí“ se dozvíte nejen na klubových web-stránkách http://www.klubdrmurphy.webnode.cz , ale adresně i v mé poradně, která se zabývá rozvojem osobnosti a zkvalitněním života v každém směru, stejně jako zlepšením duševního i fyzického zdraví. Poradna je v Brně a každý klient-ka se musí předem objednat (tel. 549 257 402 nebo 604 158 676 nebo e-mail: drzch@quick.cz). Na uvedených kontaktech si také můžete objednat knihu JAK VYUŽÍVAT MOC PODVĚDOMÍ.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: