Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Mladistvé účesy pro ženy ve zralém věku

Publikováno: 21.10.10
Počet zobrazení: 26238
  Autor článku: Anežka Pokorová
Ženy ve středním věku mají pocit, že by měly začít vypadat konzervativněji co se jejich vzhledu, a to co se týká kromě oblečení a obuvi i účesu.

Ale na druhou stranu stále více žen, a to i daleko po padesátce vypadá až i o deset let mladší, protože své stárnutí nepovažují za katastrofu, ale přijímají jej s nadhledem a stále o svůj vzhled dbají, a tak se cítí lépe psychicky, tím sebevědoměji – radostněji. Hodně se na našem dobrém pocitu podílí dobrý účes, se kterým jsme spokojeny a cítíme se v něm přirozeně a hezky.

Účes je korunou krásy ženy, je první, který nás už zdálky zaujme a který ve většině případů jako první vnímáme a zhodnotíme. Měl by působit přirozeně, důležitá je i snadnost jeho úpravy, dnešní ženy už nechtějí trávit hodiny před zrcadlem. Měl by být moderní i elegantní i ležérní – zkrátka vyvážený.

Střih – v současné době jsou moderní účesy vzdušné, nadýchané nebo mírně zvlněné. Zralým ženám sluší i vlasy sestříhané, které zjemní konturu tváře a působí mladistvěji a svěžeji. Rozhodně se vyhněte dlouhým, rovným vlasům stejné délky, výrazným ozdobám ve vlasech a ostrým ofinám, jsou staromódní. Co se délky týče, tak pro ženy ve zralém věku jsou ideální kratší až polodlouhé střihy, nejdelší asi deset cm.

Barva – k omlazení obličeje a dynamiky vzhledu jsou vhodné hlavně světlejší odstíny a jemný melír. Velmi tmavé barvy mohou působit příliš kontrastně k pleti.

K péči o vlasy – jednoduchá bylinková péče: např.: bazalka, která podporuje růst vlasů a usnadňuje jejich rozčesávání, bříza – je využívána k výrobě březové vody, která omezuje tvorbu lupu a mastnoty a brání vypadávání vlasů, heřmánek – zklidňuje pokožku a zvyšuje lesk vlasů.

Velmi důležitý je výběr dobré kadeřnice (nechte si doporučit, pokud nemáte svou oblíbenou). Dobrá kadeřnice by měla poradit a účesem vyzdvihnout Vaši přirozenost a dodat „švih“.

Nechejte se inspirovat nádhernými barvami a pořiďte si k novému svetříku zářivou barvu vlasů a osobitý účes, který Vás omladí a dodá mnohem lepší radostnější pocit.

Autor: Anežka Pokorová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

04.03.2011 13:44  dáša

Pár pěkných účesů vhodných pro 50+ je ve fotogalerii. Dáša

Zanechte komentář: