Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Strojí se seniorky rády nebo na vzhled rezignovaly?

Publikováno: 26.10.10
Počet zobrazení: 8240
  Autor článku: Dagmar
My ženy, v kterémkoliv věku (ale ne všechny), máme tendenci, že pokud jsme dle nás tlusté (někdo považuje i 70 kg za přívlastek tlustá, tak nás jaksi přestává bavit se oblékat a krášlit.

Mnoho žen však váží například i přes 100 kg a přesto jdou, jak se říká nastrojené, upravené a ta jejich tloušťka (v tomto případě skutečná) se poněkud ztratí a na tuto ženu je lepší pohled. Ono sice není důležité co má člověk na sobě, to každý s věkem pochopí, ale jsme ženy a když o sebe žena přestane dbát, je to známka čehosi.

Například vlastní jakékoliv krize, rozvod, zmíněné nekompromisní tloustnutí, stárnutí. Všechna tahle nešťastná období známe a každá jej delší či kratší dobu zažila. Určitě hrají svou roli i finance, kterých se nedostává, jak by bylo třeba. Jenže tímhle si na radosti, štěstí a zdraví zkrátka ani trošičku nepřidáme. To jsme už taky určitě poznaly, propadáme se do deprese, přejídáme se, a tak vzniká nekonečný koloběh, kdy někdy dlouho trvá tento uzavřený kruh rozseknout a říct si, takhle ne a začít na sobě „pracovat“. I když to třeba samy nevidíme, tak ostatní náš vzhled vnímají a každý si ihned sebemenší změny povšimne a pochválí.

To je prvopočátek rozjezdu, jak na sobě dál a dál zapracovat a cítit se tak líp a líp. Najednou pocítíme jakoby jsme byly lepší, více si sebe vážíme, máme se víc rádi. I když minulý režim nás tohle neučil, mít sám sebe rád, tak je to jedna z nejdůležitějších věcí v životě, protože, jsme už všichni měli čas poznat, že nemít rád sám sebe přímo souvisí s tím nemít rád i ostatní. A jak takhle žít? Je to vůbec možné? Možné to není a vede to k částečnému až úplnému uzavření se do sebe, nevylézání z domova, k depresi, k nesebedůvěře, nesebevědomí a ostatním věcem, které by k životu měly patřit co nejméně, a to záleží zpravidla (pokud nejde o závažnou nemoc) jen a jen na nás.

Dnešní móda nabízí tzv. tuniky, jsou dlouhé přes celé pozadí a zakryjí tak nejen ho, ale i břicho, které už není rovné jako zamlada, tuniky jsou slušivé, barevné a můžeme je ozdobit přehozeným šátkem, šálkou nebo vkusnou a vhodnou bižuterií. K tunice se hodí rovná sukně, která zeštíhlí a protáhne celou postavu a pokud je barevně a materiálově sladěna a doplněna pohodlnou, ale nemusí přímo babičkovskou obuví, tak pohled v zrcadle Vás musí potěšit a rozveselit a jak se říká „nakopnout“. Prohlédněte si svůj šatník, prolistujte některé časopisy o módě nebo katalogy na internetu, vyčkejte si na slevy a udělejte si radost a překvapení Vás samých i Vašich blízkých, kamarádek i kolemjdoucích.

Někdo od přírody neumí sladit barvy, materiál nemá na to vlohy, pak se poraďte s kamarádkou nebo v obchodě s příjemnou prodavačkou. Dnes se chopí své role více než dříve a poradí rádi, ovšem musí se odraz v zrcadle líbit především Vám.
K tomuto prvnímu kroku později (aby to nebyl velký skok), navštivte kadeřnici, která je v okolí známá svým umem, ať nejdete s pláčem domů, a nechte se upravit podle Vašich představ a podle její rady. Není přece nutné mít v už v padesáti, ani šedesáti bílé vlasy a vypadat tak jako stařenka, jak se dříve říkalo, což opravdu „stařenkovsky“ působí, nenásilná barva omladí o deset let. Mám vyzkoušeno na mé sedmdesátileté mamince. A potom se snad jednou za dva měsíce vždy někdo najde, kdo Vám vlasy přebarví, aby se návštěvy u kadeřníka neprodražily.

Říká se, že každý je starý jak se cítí a ten kdo tohle rezignoval se cítí zle a musí postupně promyslet změnu k lepšímu. Kdo opravdu nemá tuhle potřebu, nemá smysl se násilím nutit, musí to přijít samo, tak jako vše v životě. Jde o to, aby Vy jste se cítili dobře, hezky a nehodily flintu do žita.

A co muži? Všimněte si, jak Vás zarazí starší a upravený, učesaný, oholený muž, s čistými boty, nevytahaným svetrem, nevyžehlenou starou košilí a dokonce voní. Příjemný pohled a zvlášť když se usměje a vyzařuje z něj pocit veselí, ano protože má rád sám sebe, stará se o sebe jak si zaslouží a proto se za ním, i v našem věku, nenápadně ohlédneme.
Pracujte na svém sebevědomí na své vnější, ale i vnitřní kráse, ať jste šťastní a svůj život i ve starším, i v tom nejstarším věku si zkrátka užijete. Máte to v rukou Vy sami.

Přeji Vám hodně radosti ze sebe samých.

Pokud byste chtěli s čímkoliv o módě či oblékání poradit, prodiskutovat, učiňte tak na našich stránkách, budeme se snažit Vám co nejvíce poradit v čemkoliv si nevíte tak trochu rady, jak se říká „vypadly jste z toho“. Děkujeme předem za Vaši případnou důvěru a diskuzi i pro ostatní ženy, o podělení se o názor na věc a hlavně přejeme, abyste zvládly svou krásu stáří opravdu krásně.

Autor: Dagmar, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 2 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

14.11.2013 16:29  irena

Zrovna jsem chtěla napsat to samé. Chybí dobrý časopis s módou pro starší ženy. Vše je jen pro mladé, jakoby móda končila čtyřicítkou. Já módu sleduji stále a snažím se pro sebe oblečení přizpůsobovat k věku. Ale vidím kolem sebe, že některé ženy po šedesátce na módu rezignovaly. Některé zase nejsou soudné a navlečou na sebe třeba oblečení dcery. Ovšem nejhorší, co jsem viděla, byl úbor jedná štíhlé dámy kolem sedmdesátky, která byla oblečena jak na pouť do střelnice. Proto by časopis byl inspirací pro všechny.

23.05.2013 13:25  Viera Trancygierová

Prosím, viac obrázkov. V zahraničných časopisoch sa určite nájdu vkusné modely. Pre mladé ženy existuje spústa časopisov, modnych okienok atď. Aj my sa chceme inšpirovať. Ja to robím z núdze tak, že keď mám trochu času a je teplo, sadnem si na lavičku na frekvetovanom mieste v centre a okukávam staršie dámy, ktoré sa mi páčia. Ďakujem.

Zanechte komentář: