Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Domácí solná jeskyně

Publikováno: 1.10.11
Počet zobrazení: 19992
Hogner-ionic Zdroj: firma HÖGNER s.r.o.
Účinky solných jeskyní poprvé zaznamenal v 18. století polský léčitel – Felix Botchowski. Ten si všiml, že dělníci pracující v solných dolech netrpěli sezónními onemocněními, chronickými nemocemi plic, průdušek, ani chorobami kůže.

V důsledku toho začala být haloterapie hojně rozšířená pro léčbu dýchacích potíží. Jenže díky vzrůstajícímu zájmu o solné doly, přestala jejich kapacita dostačovat. A proto se v 80. letech 20. století začaly vytvářet umělé, povrchové solné jeskyně a sanatoria.

I dnes se solné jeskyně hojně využívají pro léčbu dýchacích potíží, kožních onemocnění, srdečně-cévních chorob a také k léčbě poruch štítné žlázy. Jelikož vzduch v jeskyni výrazně zvyšuje obranyschopnost organismu a posiluje imunitu, je pobyt v solné jeskyni vhodný i jako prevence – ať už před sezónními onemocněními, či před alergiemi. V neposlední řadě jsou solné jeskyně oblíbeným místem pro relaxaci a odpočinek, není tedy divu, že dnes se nachází téměř v každém větším městě.

A co tedy stojí za tajemstvím úspěchů jeskyní?

Jeskyně vděčí za své blahodárné účinky vysoké koncentraci záporných iontů. Atmosférické ionty jsou elektricky nabité molekuly, které vznikají v důsledku ionizace plynných složek atmosféry, ale také z dalších zdrojů – bleskem nebo tříštěním vodních kapek. V jeskynních se záporné ionty uvolňují ze soli. Právě ionty jsou pravou příčinou svěžesti vzduchu a mají příznivý vliv na fyzické i duševní zdraví člověka.

Účinky jeskyní jsou pozorovatelné pouze při opakovaném pobytu. Nelze tedy očekávat, že zdravotní problémy zmizí po první návštěvě. A proto může být pro řadu lidí nevýhodou vstupné, jelikož se při častých návštěvách rozhodně nejedná o zanedbatelnou částku.

Účinky iontů můžete využívat i doma

Jak docílit toho, abyste pravidelně využívali účinků záporných iontů, ale zároveň to co nejméně pocítila vaše peněženka? Můžete si pořídit ionizátor vzduchu, přístroj, který záporné ionty tvoří uměle, čímž ve svém okolí vytváří prostředí podobné tomu v solných jeskyních. Ionizátor má hned několik výhod. Můžete ho umístit téměř kamkoliv, např. do obývacího pokoje, do ložnice i kanceláře. Ionizovaný vzduch tedy budete dýchat po celý den, nikoliv pouze po dobu návštěvy v jeskyni. Ionizátory se mnohdy konstruují přímo k čističkám vzduchu, čímž vznikne velmi výhodné spojení ionizátoru a pohlcovače nečistot. Pořizovací ceny těchto přístrojů nejsou nijak vysoké, a jelikož není jejich provoz spojen s dalšími náklady, jsou dostupné prakticky pro každého.

Více informací najdete např. na www.ionic-care.cz.

Zdroj: paní Truncová – HÖGNER s.r.o.

Vaše komentáře

Celkem 3 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

06.10.2011 07:50  Simona

Já mám dceru,která bohužel také trpí alergiemi od malička. Čističku Ionic Care jsem koupila již před třemi roky.Dcera je spokojená,používá ji denně,v noci lépe spí,alergické potíže se jí zmírmily.Čistička má výhodu omyvatelného filtru,nemusí se tedy kupovat náhradní.Za nás tedy doporučujeme.

04.10.2011 17:18  Karel

Ano, mám. Používám ji několik let. Dříve byla pod názvem Bionic, teď je hodně vylepšená jako Ionic-Care. Používáme ji několik hodin denně a právě v období, kdy se nedají otevřít okna, snad celý den (i v noci).

04.10.2011 14:11  Libuše Píšová

Dobrý den,jsem téměř celý život alergička, v podzimních měsících mám problémy s dýcháním, ve článku je zmínka o čističce vzduchu Ionic-care. Máte někdo prosím s tímto přístrojem zkušenost?Děkuji Liba

Zanechte komentář: