Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 165

Publikováno: 2.12.11
Počet zobrazení: 3564
Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
Minule jsme mluvili o našem myšlení, v němž podstatnou hraje náš duch, naše vědomí a podvědomí. Také jsme si říkali, že naše znalosti a vědomosti mohou záviset na tom, kdy a kde se narodil, protože naše povědomí o světě je nutně ovlivněno kulturním a historickým úhlem pohledu.

Proto musíme zákonitě překročit hranice vědomí, chceme-li zkoumat jednotu duše, těla a ducha. A vstoupit tedy do své vlastní „Vnitřní svatyně“, jak naše duševno nazývá dr. Joseph Murphy. Říkali jsme si také, že v průběhu celé historie lidstva se vytvářela pokladnice světového ducha až po dnešní stav znalostí, inteligence a správného myšlení.

Náš vstup do „Vnitřní svatyně“, která je výslednicí naší životní psychologie musí být opatrný. Obrazně řečeno nemůžeme přijít „v zablácených bagančatech“, ale měli bychom tam vstoupit očištěni od venkovnímu marasmu. Jako bychom přicházeli do slušné společnosti. A v naší „Vnitřní svatyni“ přece jsme ve slušné společnosti, protože tam mluvíme a jednáme sami se sebou.

Jinak řečeno: darebáci, lumpové a zločinci do vnitřní svatyně vstoupit nemohou, protože ji nemají. Tam, kde slušný člověk má „Vnitřní svatyni“, tam oni mají hampejz či putyku, pokud ne ještě něco horšího.

To bylo nutno doplnit k předchozímu článku, abych mohl navázat na aktuální události. V jedněch novinách jsem viděl titulek „Proč se ti lidé tolik zlobí?“ Píše se v něm o protestních hnutích, která se rozšířila po celé západní polokouli. Bulharský politolog o nich prohlásil, že dnes zažíváme „rok 1968 naruby…Tehdy studenti v evropských ulicích dávali najevo touhu žít ve světě odlišném od světa svých rodičů.

Dnes jsou v ulicích proto, aby dali najevo touhu žít ve světě svých rodičů.“ A dodává, že dnes, stejně jako před čtyřiceti lety „došlo k porušení společenské smlouvy a že by se měly navrátit ke státu quo, jenž předcházel politickým rozhodnutím, která v konečném důsledku vedla k finanční krizi…Lidé na náměstích…nedemonstrují ani tak proti lidem u moci…ale spíše jim sdělují, že by se měli stydět za porušení…společných závazků.“ V jiném článku náš autor píše o předválečné ČSR: „Neschopné vlády, svévole stran, pochybné veřejné zakázky, nezodpovědnost…a lhostejnost…“ Když jsem tento jeho rozbor četl, neubránil jsem se, abych vše neporovnával se současností. Nebudu sdělovat k jakému názoru jsem dospěl, protože nechci ovlivňovat čtenáře. Každý si jistě udělá názor sám, když použije své znalosti a vědomosti, když vstoupí do své „vnitřní svatyně“.

Autor: PhDr. Zdeněk Chmel, Foto: Internet

V minulých dovětcích ke svým článkům jsem psal o připravované knize (GALERIE BRNĚNSKÝCH OSOBNOSTÍ 5.díl). . Dnes si vás dovolím informovat, že kniha už je v tiskárně a měla by být v prodeji v polovině prosince. Pokud o ni máte zájem, a nenajdete ji u svého knihkupce, můžete si ji objednat u Vydavatelství ANTE na stejných kontaktech, jako jsou přihlášky do mé poradny. Tam jsou k dispozici i předcházející čtyři díly. Vydavatelství, stejně jako poradna, sídlí v Brně, takže občané našeho města si mohou pro knihu přijet, zájemcům mimo Brno kniha bude zaslána poštou na dobírku.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: