Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

JARNÍ FLORA OLOMOUC 2012

Publikováno: 28.03.12
Počet zobrazení: 4048
Flora Autor: Výstaviště Flora Olomouc
JARNÍ FLORA OLOMOUC 2012
Květinová zahrada v pohybu
Výstaviště Flora Olomouc bude od 19. do 22. dubna 2012 patřit jarní etapě zahradnické výstavy FLORA OLOMOUC, největší a nejstarší – ta vůbec první odstartovala v olomouckých parcích v srpnu 1958 – výstavní květinové akci v České republice, tradičně doprovázené jarními zahradnickými trhy.

S nabídkou květin, okrasných rostlin, dřevin a zahradnických potřeb se představí domácí, české a moravské pěstitelské firmy, zahradníci, zahrádkáři a prodejci, a také zahraniční – zejména z Polska, Rakouska a Slovenska.

Hlavní expozici v největším výstavním pavilonu A roztančí „ZAHRADA V POHYBU“ pestrobarevná spirála plná rozkvetlých jarních kytic, tulipánů, lilií, narcisů, hyacintů, balkónovek, řezaných i hrnkových květin s tryskajícími fontánami a klenbou ze zavěšených květin symbolizující proměnlivou jarní oblohu. Autorem je opět proslulý český zahradní architekt Ivar Otruba a květiny do expozice přivezou vídenští městští zahradníci, pomalu už tradiční partner výstav Flora Olomouc. Vlastními květinovými přehlídkami a soutěžními exponáty floristického klání v aranžování, letos na neobvyklé téma – Kytice pro muže, se představí Svaz květinářů a floristů ČR. Zelené výpěstky přivezou členové Svazu školkařů ČR a prezentovat se budou i zahradnické školy a ekologická centra.

Na galerii pavilonu A potěší návštěvníky přehlídka rostlin pro zimní zahrady a orchidejí s odbornými poradnami, výstava bonsají, azalek, rododendronů, skalniček, kaktusů, sukulentů, masožravek, i zajímavá expozice pořadatele mistrovství ČR a Evropy v automobilových závodech do vrchu Ecce Homo Šternberk s květinově nazdobeným sportovním vozidlem.

Pavilon E bude zcela vyhrazen „Výroční slavnosti“, expozici Českého zahrádkářského svazu věnované letošnímu 55. výročí založení svazu se sbírkami jarních cibulovin zahrádkářů z organizace Narcis Kladno. Nebudou chybět květinová aranžmá a oblíbená zahrádkářská poradna.

Jarní Floru Olomouc doprovodí tradiční zahradnické trhy a veletrh zahradní mechanizace Hortifarm, jejichž nabídce květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, malé zemědělské technice, potřebám a pomůckám pro zahradníky a zahrádkáře budou vyhrazeny pavilony G, H a venkovní plochy výstaviště.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout sbírkové skleníky a botanickou zahradu výstaviště, a také botanickou zahradu olomoucké Univerzity Palackého. Pořadatelé nezapomněli ani na oddechový doprovodný program s dobrou dechovou a folkovou muzikou.

Brány výstavy budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin.
Vstupné: 100 Kč – plnoplátci, 80 Kč – důchodci, studenti, 40 Kč – děti (6 – 15 let) a školní výpravy včetně ped. dozoru, 210 Kč – rodinné vstupné (2+1 až 4 děti), zdarma – na průkaz ZTP a ZPT-P.

Více informací naleznete na www.flora-ol.cz.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: