Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Letní FLORA OLOMOUC 2012

Publikováno: 31.07.12
Počet zobrazení: 4049
Flora_1
Autor: Výstaviště Flora Olomouc
Letní zahradnická Flora Olomouc 2012
Dožínková slavnost i biblická zahrada

Ve dnech 16. – 19. srpna se brány Výstaviště Flora Olomouc opět otevřou zahradnické akci s více než půlstoletou tradicí – letní etapě mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC.

Největší expozicí, která ponese název „Zahrada Getsemanská – zahrada botanická“, se tentokrát pochlubí pavilon H. Jejím tvůrcem je přední český zahradní architekt Ivar Otruba. Expozici se vzrostlými olivovníky, která návštěvníkům přiblíží exotickou floru z úpatí biblické Olivetské hory, vytvoří Unie botanických zahrad ČR.

Pavilon E bude patřit floristům, účastníkům soutěže v aranžování květin – letos se budou vázat kytice a věnce na téma „Dožínková slavnost“. Letní floristické klání doplní přehlídka jiřinek a expozice Zahradnické a Agronomické fakulty brněnské Mendlovy univerzity. V pavilonu najdou také stánek Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých rostlin PELERO CZ s nabídkou bylinek a dobrými radami pro budoucí pěstitele.

Gladiolami, jiřinkami, bylinkami, trvalkami, vodními rostlinami a hlavně spoustou růží se v pavilonu G pochlubí čeští a moravští zahrádkáři. Návštěvníky potěší i výstavou letního ovoce a zeleniny a oblíbenou zahrádkářskou poradnou. Zelený rámec pestré kráse květin vrcholícího léta vytvoří expozice okrasných dřevin Svazu školkařů ČR.

Na zájemce bude čekat i bohatá nabídka zahradnických trhů s prodejem květin, rostlinného materiálu, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Zdarma se otevřou sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zajímavostmi z celého světa, botanická zahrada a rozárium v Bezručových sadech s více než 500 odrůdami růží. Volný vstup bude také do botanické zahrady Univerzity Palackého Olomouc. Pro chvíle oddechu pak pořadatelé připravují doprovodný program plný hudby a soutěží.

Brány výstaviště budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) – 80 Kč, děti od 6 do 15 let – 40 Kč, 210 Kč – rodinné vstupné (dva dospělí + 1 až 4 děti). Zdarma je vstup na výstavu pro děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníky s průkazem ZTP a ZTP – P.

Více informací naleznete na www.flora-ol.cz.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: