Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Podzimní FLORA OLOMOUC 2012

Publikováno: 26.09.12
Počet zobrazení: 4370
Flora podzim 1 Autor: Výstaviště Flora Olomouc
Podzimní Flora Olomouc s gastronomickou Olimou
VŮNĚ A CHUTĚ PODZIMU NA OLOMOUCKÉM VÝSTAVIŠTI

Špičkovou produkci domácích i zahraničních pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2012. Největší akce svého druhu v ČR se uskuteční ve dnech 11. – 14. října na Výstavišti Flora Olomouc – v pavilonech E, G, H, montované hale S a na volných plochách parkového areálu výstaviště ve Smetanových sadech. Brány výstavy budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin, poslední den výstavy do 17 hodin.

V pestrobarevné a voňavé hlavní expozici s názvem „HRAVÝ PODZIM“ (pavilon G) se pod záštitou Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí producenti ovoce a zeleniny. Součástí expozice bude tradiční soutěž floristů v aranžování květin, tentokrát na ryze podzimní téma „Drak“.

Společnou přehlídku zejména krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, včelařskými produkty a zahrádkářskou poradnou, připravují pro návštěvníky podzimní Flory i členové Českého zahrádkářského svazu (pavilon H). Expozici doplní velká přehlídka typického plodu podzimu – tykví nejrůznějších velikostí, tvarů či barev. Milovníci podzimních lesů určitě ocení výstavku hub s mykologickou poradnou.
Specifiku podzimní Flory, ovocným školkařským výpěstkům, vyhradí pořadatelé venkovní plochy areálu výstaviště u pavilonu G.

Soutěžit se bude nejen v aranžování květin, ale také o nejlépe řešenou expozici, nejlepší výpěstek či kolekci odrůd. Nejmenší návštěvníci se mohou zapojit do výtvarné soutěže „O nejhezčí zeleninovou loutku“. Jak už napovídá název, soutěž připravila Zelinářská unie Čech a Moravy, na jejíž stánek mohou děti po celý čtvrtek 11. 10. a v pátek 12. 10. do 15 hodin přinášet soutěžní exponáty (více informací na tel.: 585 726 257).

Přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní 17. festival gastronomie a nápojů OLIMA (pavilon E). Milovníci dobrého a zdravého jídla i pití se mohou těšit na kvalitní produkci domácích potravinářských firem, regionálních specialit včetně výrobků oceněných titulem Regionální potravina Olomouckého kraje, Dny moravských vín s každodenními ochutnávkami vín z jednotlivých moravských podoblastí (hala S), na kuchařské a cukrářské klání studentů středních odborných škol a „open“ soutěž o nejlepší ovocný destilát Flora košt.

Zahrádkáře, chalupáře a kutily určitě zaujmou prodejní zahradnické trhy na venkovních plochách výstaviště s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb. Volné chvíle si mohou návštěvníci zpestřit návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma, či zábavným doprovodným programem s hudbou, nabídkou moravských vín a dobrého burčáku.

V sobotu 13. 10. (od 10 do 16 hodin v Rudolfově aleji) obohatí doprovodný program „Oslavy lesa na Floře“. Na akci, která má malým i velkým návštěvníkům přiblížit bohatství olomouckých lesů, práci lesníků či ochranu přírody, plná her a soutěží o ceny, s poradnami, vystoupením sokolníků, kynologů, loveckých trubačů, ukázkami prací v lese, řezbářských a truhlářských dovedností, a také nabídkami lahůdek myslivecké kuchyně, je vstup zdarma.

Vstupné: (100 Kč – plnoplátci, 80 Kč – studenti, důchodci, 40 Kč – děti od 6 do 15 let, 210 Kč – rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti), zdarma – děti do 10 let v doprovodu rodičů, na průkaz ZTP a ZTP-P.
Speciální sleva pro školní výpravy: Vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v počtu nejméně 10 osob je 15 korun.

Více informací naleznete na www.flora-ol.cz.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: