Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvánka na operu Tosca do kina Lucerna

Publikováno: 8.10.12
Počet zobrazení: 3838
Tosca_300x300 Autor článku: Mgr. Andrej Štůla
KINO LUCERNA, VODIČKOVA 36, PRAHA 1. 14. října 2012 od 18:30 kinosál Paláce Lucerna uvede další záznam operního představení. Špičkové operní umění v HD kvalitě a prostorovém zvuku si diváci budou moct vychutnat v záznamu opery Tosca Metropolitní opery New York. Kino Lucerna bylo postavené v roce 1909 původně jako divadelní sál, který se však vzápětí stal jedním z nejvýznamnějších kinosálů v celém tehdejším Rakousko-Uhersku a posléze i v samostatném Československu. Po více než 100 letech provozu si kino zachovalo svojí unikátní atmosféru, dotvořenou působivým původním interiérem a právě v tomto tematicky vhodném a krásném prostředí nyní návštěvníci kina budou moct sledovat jednu z nejoblíbenějších a nejhranějších oper světa, nejslavnější operu proslulého italského skladatele Giacoma Pucciniho – operu Tosca…

„V Tosce se snoubí Pucciniho jedinečná hudební inspirace s melodramatičností skvělých Hitchcockových hororů,“ říká šéfdirigent Metropolitní opery James Levine. Tosca je příběhem tří lidí – slavné operní pěvkyně, volnomyšlenkářského malíře a sadistického policejního ředitele, kteří jsou lapeni v osidlech milostné touhy a politických intrik. Sopranistka Karita Mattila, se za hranicemi svého rodného Finska v titulní roli představí vůbec poprvé. Nového nastudování Toscy se chopil uznávaný divadelní a operní režisér Luc Bondy. V roli Caravadossiho se představí Marcelo Álvarez, v roli Scarpii George Gagnidze.

Přenosy Metropolitan Opera: Live in HD kombinují špičkové operní umění s nejmodernějšími technologiemi. HD (High Definition) je akronym pro vysoké obrazové rozlišení, které svou kvalitou daleko převyšuje kvalitu formátu DVD. Zvuk je přenášen v prostorovém šestikanále 5.1. Oko kamery se během přenosu dostane podstatně blíže k dění na jevišti než oko diváka, byť sedícího na těch nejlepších místech přímo v Metropolitní opeře. Diváci přenosů si tak v kinech mohou vychutnávat úžasné detailní záběry, které by v samotné Met nikdy neviděl, a které jim zajištuje více než deset kamer zaznamenávajících představení. Výsledkem kombinace bezchybně zvládnutého filmového řemesla a výsostného interpretačního umění zpěváků, režisérů, dirigentů, hudebníků a dalších umělců Metropolitní opery pak je, jak napsala MF Dnes: „magické a vášnivé drama“.

Giacomo Puccini: Tosca
diriguje: Joseph Colaneri
účinkují: Karita Mattila (Tosca) Marcelo Álvarez (Caravadossi) George Gagnidze (Scarpia) Paul Plishka (Kostelník)
Neděle 14.10. od 18:30 v kinosále Paláce Lucerna.
Vstupné 299,- (snížené vstupné pro seniory a studenty 249,-).

Více informací se dozvíte na http://www.facebook.com/kinolucerna/app_208195102528120.

Autor: Mgr. Andrej Štůla

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: