Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Umíte se obléknout i po šedesátce?

Publikováno: 4.04.13
Počet zobrazení: 8645
  Autorka článku: Vlasta Otychová
Po šedesátce mají mnohé ženy a muži pocit, že je vzhled nezajímá a nejdůležitější je zdraví. To je určitě pravda, ale rezignace na vzhled určitě není na místě právě kvůli vašemu pocitu. Vaše vnitřní pohoda má vliv i na váš zdravotní stav.

Daleko lépe se cítíte, když víte, že vám to sluší, lidé na vás reagují jinak, když se usmíváte a jste „úhlední“ senioři.

Možná právě v tomto věku je na místě začít se více věnovat hygieně. Rozhodně nevycházejte z domu neumytí, neupravení, neučesaní. Mužům i ženám zběsile roste ochlupení všude, kde ho nepotřebují a neroste tam, kde by ho chtěli. S tím „rostoucím! Rozhodně něco dělejte. Vytrhat nebo vystříhat ochlupení z nosu a uší nedá tolik práce. Ženy pociťují problematické chloupky nad horním rtem a na bradě. Využijte chvíle, kdy vám začne svítit sluníčko u zrcadla a dejte se s pinzetou „do práce“.

Základ tedy máme, hlava je vidět nejvíce, proto jí věnujte největší pozornost. Čisté a upravené vlasy a záležet si dejte i na pokrývce hlavy. Naše babičky to sice vyřídily šátkem uvázaným pod bradou, který nosily hned po čtyřicítce, ale to už v dnešní době není dobrý model. No a klobouky se v našich končinách také neujaly –i když taková anglická královna by vás mohla v oblékání krásně inspirovat. Je to sice stará dáma, ale barev se nebojí.

Čepice s bambulí se k vám už sice nehodí, ale nemusíte nutně chodit jen v čepici ze stříbrné lišky, kterou máte ve skříni už 20 let. Je už sice zažloutlá, ale ta paráda, kterou jste s ní v sedmdesátých letech dělaly? Zkuste si zadat na internetu ve vyhledávači „dámská čepice“ a uvidíte, kolik možností vás (samozřejmě podle vašeho stylu) napadne.

Oblečení volte raději jednobarevné, tím nic nepokazíte a v jednoduchosti je krása. Ale nemusí to být jen černá, šedá a tmavě hnědá barva. Možná se budete divit, jak vás „rozsvítí“ vídnově červená, lahvově zelená nebo tmavě-modrá.

A když už zvolíte jednobarevné svrchní oblečení, stačí ho doplnit šátkem, těch můžete mít celou plejádu od jednobarevných po vzorované nebo květinové. Pestré květinové vzory letos vůbec opět přicházejí do módy.

Dobrý pozor si dejte na boty – a hlavně na nich nešetřete. V seniorském věku by už měly být výhradně zdravotní a kožené. Podvrtnutý kotník nebo zlomená noha za šetření nestojí. Zejména pánové zapomínají na čistotu bot a jejich tvar. Napínáky do obuvi, které tak dobře znáte z minulosti, se dnes dají koupit skoro všude. Vaše boty tak získají delší životnost.

Tak hodně sluníčka – rozsviťte se spolu s ním.

Autor: Vlasta Otychová, Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 3 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

15.04.2014 21:10  Zdenka

Souhlasím že mezi ženami jsou velké rozdíly.Nemám zrovna radost když slyším na mě už nezáleží já nic nepotřebuji.Vždyt přece mám dobrý pocit když mi něco sluší já sama. Tak paní Evo dívejte se pořádně kolem sebe. Já co mám vypozorované mohu říct že jsou velké rozdíly.Ženy některé o sebe přestaly pečovat a to je špatné. Jsou jen oddání rodině uvařit pohlídat vnoučata napéct na víkend a to jim stačí.

06.04.2013 16:40  Šéfredaktorka

Prostě není senior jako senior, že? Stačí se posadit třeba v čekárně u lékaře a hned jsou vidět ty rozdíly. Ve dvaceti jsou na tom zhruba všichni stejně, ale mezi dvěma sedmdesátiletými důchodci může být skutečně rozdíl 20 let.

06.04.2013 14:07  Eva

Proboha, kolik je autorce????? Tady naprosto ukázkově předvádíte, proč mnozí mají seniory za nesvéprávné!!! Je mi skoro 70 a mám dojem, že tohle se mě bude týkat tak zhruba za 15 let!!! Dnešní senioři jsou akční, aktivní, uši si myjí pravidelně a leckdy strčí do kapsy lidi o 2 generace mladší (třebas v tělocvičně!!! - něco o tom vím)

Zanechte komentář: