Dnes je 15.05.2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zdravé Vánoce

Publikováno: 11.12.13
Počet zobrazení: 854
  Autor článku: Ivana Zemánková
Česká Republika se může chlubit vysokým počtem lidí s nadváhou, kterých neustále přibývá – a právě čas Vánoc je jedním z nejkritičtějších období ve kterém lze nabrat nějaké to kilo navíc. Pokud patříte mezi ty, kterým záleží na svém zdraví, zkuste letošní Vánoce pojmout trochu jinak.

Není důležité mít na vánočním stole třicet druhů cukroví, ze kterých se stejně během štědrého dnu snědí jenom ty nejoblíbenější a ostatní se pak dojídají ještě několik týdnů po Vánocích. Zkuste udělat pár kousků, které si vaše rodina během minulých let zamilovala nejvíce a k tomu vyzkoušejte nějaké nové z vloček, oříšků či medu. Na internetu je v současné době receptů na zdravé cukroví velké množství, takže si určitě vyberete – vyzkoušejte například medové perníčky z žitné mouky, koule z ovesných vloček či mrkvové cukroví a uvidíte, že jsou stejně dobré jako ty klasické.

Místo tradičního bramborového salátu vyzkoušejte výborný celerový salát nebo alespoň vyměňte majonézu za dietnější bílý jogurt. K salátu si udělejte rybu na másle nebo ji připravte v troubě (výborná je například zabalená v alobalu se zeleninou) a klasické řízky či vinné klobásy tentokrát radši úplně vynechte.
Stejně tak si odpuste sladké alkoholové nápoje, jako je domácí vaječný koňak či bayles a dejte si radši dvojku kvalitního vína. K němu se dejte kousek dobrého sýru, olivy nebo pár oříšků – určitě tak uděláte lépe, než když si dáte chipsy, slané tyčinky a k tomu nakrájenou klobásku. Pro mladší členy rodiny zvolte místo sladkých limonád a coca coly raději stoprocentní džusy, čaj slazený medem nebo výbornou horkou citronádu, kterou si lehce připravíte sami doma.

Uvidíte, že i zdravé Vánoce mohou být chutné a pohodové.

Autor: Ivana Zemánková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: