Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Čejkovické bylinkové slavnosti první zářijovou neděli

Publikováno: 28.08.14
Počet zobrazení: 1225
  Autor článku: Ondřej Hampl
První zářijovou neděli v 10:30 hodin zahájí společnost SONNENTOR, známá také pod názvem Sluneční brána, v moderním areálu na kopci nad historickými Templářskými sklepy „Čejkovické bylinkové slavnosti“.

SONNENTOR otevře své sluneční brány všem zájemcům o zhlédnutí procesu výroby čajového sáčku od výkupu bylinek přes zpracování až po jejich balení. V pořadí již 5. ročník se ponese ve znamení dětí. Počínaje červencem a v průběhu celého roku nabízí čejkovická firma zážitkovou exkurzi do výroby čajů zvanou Bylinkový ráj také těm nejmenším. Bylinkový ráj SONNENTOR navštívilo minulý rok již přes 7000 milovníků bylinek a koření. Tento rok SONNENTOR nabízí tematické programy na míru také dětem v letních táborech, školám a školkám.

Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a bohatý program pro děti i dospělé, přilákaly na Čejkovické bylinkové slavnosti minulý rok více než 8000 návštěvníků. Součástí letošního pestrého programu budou kromě nesčetných a bezplatných ochutnávek nejrůznějších směsí čajů a koření, mini biojarmarku, také odborné přednášky počínaje zdravým životním stylem v podání paní Margit, správnou recyklací odpadků, vermikompostováním, diskuze s pěstiteli a mnoho dalších. Na „kávovém“ stánku v rámci kávové show Michala Křižky, bude přední český barista připraven odpovědět na otázky týkající se pěstování, sběru, zpracování a přípravy dobré kávy. Návštěvníci budou moci ochutnat novinku SONNENTORU – kávu Single origin pocházející z přímého obchodu firmy s pěstiteli v Nikaragui a zároveň si prohlédnout expozici fotografií z nedávné cesty, která návštěvníky doslova vtáhne na horské kávové plantáže. O další show se postarají místní barmani míchající nealkoholické nápoje za použití čajových biosměsí SONNENTOR. O dobrý pocit v břiše návštěvníků slavností bude pečovat Rebio – provozovatel vegetariánských biorestaurací v Brně v čele s šéfkuchařem Vlastíkem Kelblem, který se ukázkou přípravy vegetariánských pokrmů přímo na místě postará o zajímavý zážitek.  

Zvláště pro děti, ale nejen pro ně, vystoupí Víťa Marčík a jeho divadlo. Na přilehlé louce mohou děti vyzkoušet drátkování, lukostřelbu, jízdu na ponících a na přilehlém ohýnku si vlastnoručně opéci těsto nebo špekáček. A zatímco děti budou dovádět na celoročně instalované houpačce, nechají si ozdobit obličej malovanými motýli, beruškami a jinými obrázky nebo se zúčastní přírodně naučné stezky vedené místním sdružením Brontosaurus, rodiče mohou z deky na louce nebo přilehlé sluneční čajovny a kavárny přihlížet, odpočívat anebo se dozvědět od zaměstnanců společnosti o pěstitelských projektech SONNENTORU nejen v Čechách, ale po celém světě. Všudypřítomná vůně máty, meduňky, citronové trávy nebo kardamomu společně s tradiční Varmužovou cimbálovou muzikou a ukázkou ruční výroby másla v podání kyjovských tetiček, dokreslí pohodovou nedělní odpolední atmosféru. Vstupné na slavnosti v podobě tombolového lístku, stejně tak, jako prohlídka přilehlých Templářských sklepů bude pro všechny zdarma.

První prodejna SONNENTOR v centru Brna

Bude to přesně jeden rok, kdy 7. září 2013 společnost SONNENTOR otevřela svou první podnikovou prodejnu mimo Čejkovice. V nádherných historických prostorách objektu Modrá hvězda na Šilingrově náměstí v samotném centru Brna nabízí prodej kompletního sortimentu SONNENTOR představujícího více než 750 produktů. Nabídka obchodu je již v těchto dnech obohacena novinkami – ledovými čaji – Ledový džbánek – jahoda, zázvor a Ledový džbánek – čokoládová máta, verbena. Tyto čajové směsi jsou v pyramidálních sáčcích, které stačí zalít studenou vodou. S Šálkem úlevy prožijete bezstarostně nadcházející chladnější večery u táboráků nebo při grilování. Tato směs doplňuje řadu čajů Zase dobře!, jako je Balzám na nervy, Čepice plná spánku nebo Lehčí než pírko. Letošní čajovou sezónu a zejména adventní období ovoní a ruku v ruce s čajovou Adventní sadou doprovodí kompozice 24 různých koření, pro každý den adventu jiné, ručně balená Adventní sada koření.

O společnosti SONNENTOR

Společnost Sonnentor byla založena v roce 1992 Johannem Gutmannem a Tomášem Mitáčkem. Sídlem firmy se stala jižní Morava. Výchozí myšlenkou bylo uvést selské biospeciality jako jsou bylinné čaje, ovocné pomazánky, koření, dárkové a jiné zboží na místní a mezinárodní trh pod logem smějícího se slunce. Dnes má společnost se sídlem v Čejkovicích u Hodonína 80 zaměstnanců a vyváží své produkty do více než 50 zemí po celém světě. V současné době patří k rodině SONNENTORu více než 200 biopěstitelů. Hlavní obchodní myšlenkou je zušlechťování produktů přímo na bio-farmách, dlouhodobá spolupráce, stálost a co možná největší transparentnost, která umožňuje zpětnou dohledatelnost.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: