Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Netradiční recepty
Autor: Irena Novotná Jednoduchý houskový knedlík. |
Udělat dobré knedlíky je opravdu umění. Někomu se daří, jinému ne. Tradiční česká kuchyně obsahuje mnoho receptů, od nejjednodušších postupů po složité postupy přípravy a vaření. Babička mne vždycky učila, že pokud chci být dobrou kuchařkou v domácí kuchyni, musím se nejen seznámit s originálními recepty, které garantují, že jídlo je stravitelné a dobře uvařené, aby svědčilo „tělu i smyslům“. Tento recept je jednoduchý, dobrý knedlík, dle předpisu, dokáží zvládnout i méně zkušení domácí kuchaři.
Recept na jednoduchý knedlík
Dejte 150 g mouky, 2 1/2 na drobné kostky nakrájené žemle a 1 vejce, osolte a řídce zadělejte mlékem alespoň 1 1/2 hodiny před zavařením knedlíků. Žemle můžete pokropit trochou másla nebo je na 20 g másla usmažit. Z těsta udělejte 2 podlouhlé knedlíky a zavařte je do vařící vody, která musí být dobře osolená. Vaří se 1/2 hodiny. Na knedlíky má být dostatečně velký hrnec a hodně vody, aby volně plavaly. Rozkrájejte je na úhledné plátky, narovnejte na kulatou plochou mísu a prokropte je do zlatova rozpáleným čerstvým máslem.
Autor: Irena Novotná, Foto: Internet