Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Netradiční recepty

Publikováno: 30.06.15
Počet zobrazení: 1536
  Autor: Irena Novotná
Jednoduchý houskový knedlík.

Udělat dobré knedlíky je opravdu umění. Někomu se daří, jinému ne. Tradiční česká kuchyně obsahuje mnoho receptů, od nejjednodušších postupů po složité postupy přípravy a vaření. Babička mne vždycky učila, že pokud chci být dobrou kuchařkou v domácí kuchyni, musím se nejen seznámit s originálními recepty, které garantují, že jídlo je stravitelné a dobře uvařené, aby svědčilo „tělu i smyslům“. Tento recept je jednoduchý, dobrý knedlík, dle předpisu, dokáží zvládnout i méně zkušení domácí kuchaři.

Recept na jednoduchý knedlík

Dejte 150 g mouky, 2 1/2 na drobné kostky nakrájené žemle a 1 vejce, osolte a řídce zadělejte mlékem alespoň 1 1/2 hodiny před zavařením knedlíků. Žemle můžete pokropit trochou másla nebo je na 20 g másla usmažit. Z těsta udělejte 2 podlouhlé knedlíky a zavařte je do vařící vody, která musí být dobře osolená. Vaří se 1/2 hodiny. Na knedlíky má být dostatečně velký hrnec a hodně vody, aby volně plavaly. Rozkrájejte je na úhledné plátky, narovnejte na kulatou plochou mísu a prokropte je do zlatova rozpáleným čerstvým máslem.

Autor: Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: