Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Neviditelné výstavy slaví páté narozeniny

Publikováno: 2.04.16
Počet zobrazení: 2122
  Autor článku: Lucie Bavorová
Koncept Neviditelné výstavy oslaví v České republice začátkem dubna své páté narozeniny. Poprvé se návštěvníci mohli projít po zcela zatemněných místnostech s nevidomým průvodcem 1. dubna 2011.

Od té doby už průvodci představili svůj svět více než 175 tisícům lidí. Při příležitosti půlkulatého výročí se mohou zájemci těšit na bohatý čtyřdenní program, který bude probíhat od 7. do 10. dubna.

Návštěvníci mohou v těchto dnech využít speciální narozeninovou akci na zlevněné vstupné a zakoupit si voucher v hodnotě 555 Kč. Ten je platný až pro pět osob po dobu pěti měsíců. V rámci samotného výročí si organizátoři a průvodci Neviditelné výstavy připravili pro zájemce narozeninový program s následujícím harmonogramem:
• čtvrtek 7. dubna 15:00 – módní přehlídka nevidomých průvodců a průvodkyň, kterým styling zajišťují profesionálky z Outfitmanie. Akce se uskuteční v Mázhausu Novoměstské radnice za účasti patronky výstavy Jitky Boho Válkové. Hosty přehlídkou provede Markéta Martiníková a o hudební doprovod se postará Neviditelný band složený z průvodců výstavy;
• pátek 8. dubna 18:30 – koncert téměř potmě v prostorách Neviditelné výstavy, zahrají žáci hudební školy Almis;
• sobota 9. dubna 10:00 až 16:00 – speciální bojovka pro rodiny s dětmi na Novoměstské radnici;
• sobota 9. dubna 18:30 – křest knihy „Zaměřená nepřítomnost – pohled jako interpretace světa. Pokus o analýzu světa nevidomého.“ autorky Jany Moravcové, průvodkyně Neviditelné výstavy. Křest proběhne v prostorách Neviditelné výstavy;
• sobota 9. dubna 19:30 – koncert potmě v prostorách neviditelné výstavy, zahraje Trio Krabat;
• neděle 10. dubna od 14:00 hodin – Filmové promítání v Maďarském kulturním institutu: Filmy o nevidomých nejen pro nevidomé! Pro diváky jsou připraveny filmy Show pro nevidomé a Hasta la Vista!

„Neviditelná výstava byla zprvu plánována jako dvouletý projekt. Opravdu nás velice těší, že zájem o tento netradiční zážitek trvá i po pěti letech. Široké veřejnosti se snažíme představit svět nevidomých i skrze speciální akce, které pořádáme v rámci Mezinárodního dne bílé hole 15. října. Zájemci si už mohli vyzkoušet vařit poslepu, projít labyrintem nebo si třeba nakoupit.“ řekla Rita Küű, manažerka výstavy.

Neviditelnou výstavou, po zcela zatemněných a speciálně vybavených místnostech, provází nevidomí či částečně nevidomí průvodci. Návštěvníci tak na chvíli zažijí, jak složité je, se v naprosté tmě pohybovat, ovládat domácí spotřebiče, nebo si připravit oběd. Bez osvětlení si mohou zájemci dopřát i další aktivity – připravená je pro ně neviditelná masáž, ochutnávka vína nebo večeře. Na své si přijdou i firmy, ty mohou v prostorách uspořádat neviditelný teambuilding. Neviditelné výstavy můžete navštívit také v Maďarsku, Polsku nebo brzy ve Švédsku.

Autor:Lucie Bavorová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 2 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

03.04.2016 13:04  Honza (maresj@gmail.com)

Přeji vše nejlepší k výročí neviditelných výstav a také, ať se letošní ročník vydaří! :)
http://prani-k-narozeninam.eu

02.04.2016 19:44  Hana

Díky za pozvánku - vždycky člověk trochu víc procitne,když nahlédne někam poprvé...půjdu.

Zanechte komentář: