Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Když světlo projde špínou, zůstane čisté

Publikováno: 18.12.17
Počet zobrazení: 900
  Autor článku: Irena Fuchsová
2012 – 2013.
 

Medovník stále vychází. A pořád využívá toho, že jsem od července 1990, kdy na mě na jeho stránkách plivl Slavoj, medem pro kolínské mravence.
Když jsem se stala na podzim 2010, členkou kolínského zastupitelstva, vyšla v Medovníku úvaha jednoho z redaktorů, o složení kolínského zastupitelstva. Opět nezapomněl zmínit, že v zastupitelstvu je i Irena Fuchsová, bejvalá komouška, člověk nedůvěryhodný a špatný.
Když jsem ho druhý den potkala, a on mě s úsměvem pozdravil, jako mě s úsměvem pozdraví pokaždé, když se potkáme, zastavila jsem se, a zeptala se ho, proč mě zdraví, když přede mnou varuje čtenáře, že jsem bejvalá komouška.
Zarazil se, ale potom se usmál.
„Zkoušel jsem, co si můžu dovolit.“
Chápu ho. O kom má on a jeho kolegové v Medovníku psát, když je Fuchsová jediná bejvalá komouška v kolínském okrese? Nikdo jiný v Kolíně, ani v kolínském okresu, podle redaktorů Medovníku, ve straně nebyl. Nikdo jiný. Jenom Fuchsová.
Mně nevadí, že to píšou. Je to pravda. Vadí mi, že se od roku 1990 objevilo na stránkách Medovníku mnoho bývalých komunistů a komunistek, a stále se tam objevují – a nikdy se o nich nenapsalo a nenapíše, že to jsou bývalí komoušové.
Nikdy.
Jenom o Fuchsové se to píše furt. Už dvacet tři let.
Hoši medovničtí, čest vaší práci!

K názvu této knihy mě přivedla moje vzácná přítelkyně, PhDr. Eva Jančíková, spisovatelka a moudrá žena. Prapůvodní název, Když jsme všichni měli doma komouše, který jsem této knize dala v roce 1992, se mi v roce 2009, kdy jsem na ní začala pomalu pracovat, přestal líbit, ale jiný název ke mně nepřicházel. Vykoukl na mě až z Evina mailu, začátkem roku 2013.
Milá Evo, děkuju ti nejenom za název. Děkuju ti i za laskavé a moudré rady, které jsi mi k rukopisu velkoryse dala.

Na začátku této knihy píšu o dospělosti. Před mým blogem také.
Ale až teď, když dopisuju tuhle knihu, mám konečně jasno.
Blog o kopnutí si do bejvalé komoušky, mě k dospělosti sice dost pošoupl, ale mezi dospělé mě přijala až tato kniha.

Autorka: Irena Fuchsová

Třicátá kniha Ireny Fuchsové (www.kdyz.cz), KDYŽ SVĚTLO PROJDE ŠPÍNOU, ZŮSTANE ČISTÉ, vyšla v červenci 2013. Je to román o dívce, která v osmnácti letech, v roce 1968, začala pracovat v kolínském divadle. Autorka stěžejní část románu, týkající se let 1968 až 1992, napsala podle svého deníku a text doprovodila fotografiemi ze svého života. Knihy Ireny Fuchsové si můžete za výhodnou cenu objednat na webu nakladatelství http://www.beskydyknihy.cz/ nebo přímo na tel.736 608 678.

http://fuchsova.blog.idnes.cz/

https://www.facebook.com/irena.fuchsova

http://www.palmknihy.cz/catalogsearch/result/?q=Irena+Fuchsov%C3%A1

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: