Dnes je 02.05.2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Znáte houbu nesmrtelnosti? Protáhne život o 7 až 16 let!

Publikováno: 19.04.18
Počet zobrazení: 1186
  Autorka článku: Lucie Šmídová
Přezdívka houba nesmrtelnosti v případě reishi rozhodně nelže. Extrakt z jejích plodnic vám významně prodlouží život. Nejde ale jenom o samotnou dlouhověkost, protože ta by bez zachování tělesné a duševní kondice ztrácela smysl. Hlavním přínosem reishi je skutečnost, že dokáže mnoha různými způsoby úspěšně bojovat se stárnutím.
 

Houba působí proti mnoha faktorům

V posledních desetiletích zaznamenaly výzkumy léčebných účinků reishi spoustu nových objevů. Potvrdilo se, že reishi prodlužuje život a stimuluje mozkové neurony. Obojí je pro seniory velice důležité. Určitě byste si chtěli co nejdéle zachovat dobrou tělesnou i duševní kondici. S houbou reishi toho dosáhnete. Ptáte se, jak je to možné? Na stárnutí a vznik nemocí má vliv spousta faktorů. Čínská houba reishi se jim umí postavit. Právě díky tomu, že dokáže útočit proti více cílům v podobě nemocí a stařeckých změn najednou, je její působení také mnohem účinnější.

Snižuje cholesterol i krevní tlak

Obsahuje stovky biologicky aktivních molekul, přitom každá z nich má starosti boj s jinou nemocí či faktorem. Polysacharidy podporují imunitní systém a cévy. Triterpeny snižují cholesterol a krevní tlak. Zároveň působí i proti shlukování krevních destiček a zabraňují tím vzniku krevních sraženin, jež vedou k srdečnímu infarktu a mozkové mrtvici. Tlumí i alergickou reakci, kterou vyvolává histamin. Přirozeně tak potlačují příznaky alergií, astmatu a různých autoimunitních onemocnění.

 

Zažehná strašáka Alzheimera i Parkinsona

Dohromady tedy polysacharidy a triterpeny působí na různé nemoci, které v lidském těle vedou k zánětům a přehnaným imunitním reakcím. Snižují dokonce i oxidační působení destruktivních bílkovin, například amyloidu beta, spouštěče Alzheimerovy choroby. Zabraňují zánětu mozkových buněk, jenž je příčinou Parkinsonovy choroby. Společné působení triterpenů a polysacharidů zaznamenává velký úspěch i v oblasti obezity a její komplikace v podobě diabetu 2. typu. Předchází totiž tvorbě nových tukových buněk.  

 

Pomůže i pacientům po mrtvici

Peptid obsažený v reishi je bílkovinou s velmi silným antioxidačním účinkem a má nezanedbatelnou úlohu v boji proti stárnutí. Výtažky z čínské houby reishi totiž chrání buněčnou a mitochondriální DNA a buněčné membrány před oxidačním poškozením, které je příčinou stárnutí. Výzkumy prokázaly, že doplňky stravy s obsahem reishi dokážou pomoci i pacientům po mrtvici, protože minimalizují poškozenou oblast mozku. Zároveň několika různými způsoby snižují hladinu cukru a snižují následky negativného působení cukrovky na ledviny. Chrání játra a podporují vylučování toxinů z nich. Polysacharidy zabraňují zánětům jater a obnovují jejich funkci po prodělané infekci. Výborné výsledky nabízí reishi i v léčbě pokročilé jaterní fibrózy.

 

S reishi si můžete seniorský věk opravdu užívat

S houbou reishi není důchodový věk o dožívání svých dnů, ale o užívání si života. Ganoderma Lucidum, jak zní latinský název této houby, vám pomůže stát se aktivními seniory. Teď, když konečně máte čas věnovat se svým zálibám a vychutnávat si volný čas podle vlastních představ, potřebujete jediné – pevné zdraví. Díky účinkům reishi můžete bojovat proti různým strašákům stárnutí velice efektivně. Výsledný efekt se přímo násobí. Výzkum na laboratorních myších totiž jasně prokázal, že výtažky z této houby prodloužily život zmíněných zvířat o 9 % až o více než 20 %. Přepočteno do našich lidských měřítek může váš život být delší až o 7-16 let, a to už za to stojí, ne?  

 Autor: Lucie Šmídová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: