Dnes je 19.04.2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babí léto na elektrokole

Publikováno: 29.08.18
Počet zobrazení: 2116
Autor článku: Petr Jarkovský
Elektrokola jsou nepopiratelným trendem poslední doby. A to nejen pro seniory, kterým pomáhají udržovat se v kondici. Stávají se běžným jevem na silnicích i cyklostezkách, a často ani nepoznáte, že cyklista, který vás předjel, jel na elektrokole, protože akumulátory výrobci stále častěji umisťují do rámu kola.

Se sklonkem léta se elektrokola stávají ideálním tipem pro každého z nás – na cestu do práce nebo na romantické výlety v kopcovitém terénu.

Elegantní cesta do práce či na jednání
S elektrokolem můžete směle vyrazit i za pracovními záležitostmi bez obav, že byste do cíle dorazili zpocení a unavení. Když budete chtít, můžete šlapat jako na běžném kole a užívat si svobodu a radost z jízdy, a pokud využijete elektromotor, pomůže vám při šlapání a zbaví vás zbytečné námahy. Míru asistence, kterou vám e-kolo nabídne, si můžete libovolně nastavit a měnit.
„Běžná elektrokola navíc neváží o moc víc než klasická kola, a ani v provedení se od nich příliš neliší. Široký je i sortiment klasických městských kol a k dostání jsou i známé ,skládačkyʻ s elektromotorem,“ informuje specialista Martin Šindelář ze společnosti HECHT.

Horský výlet na kole, který zvládne každý
Jízdu na elektrokole si můžete v pohodě užít stejně jako na běžném kole, a to i v kopcovitém terénu, který by leckomu dal zabrat. Pokud tedy pojedete na cyklovýlet na horách v partě i s méně zdatnými cyklisty, budete všichni pohromadě a v pohodě. V nabídce elektrokol jsou dnes již k dostání také designové kousky, kde si výrobci pohrávají právě se zmíněným ukrytím akumulátoru, ale také s materiály či barvami a vzory. Vhodný model si tedy jistě vyberou i na design náročnější ženy, kterým dopomoc elektropohonem pomůže udržet tempo i s těmi, kteří jezdí ostřeji.

A pokud na horách nebo v podhůří – na dovolené či o prodlouženém víkendu – budete bez kola, stojí za to si elektrokolo půjčit a tento fenomén vyzkoušet. Budete překvapeni, jak je to příjemné. Mnoho hotelů nebo specializovaných půjčoven již zapůjčení elektrokol nabízí; vedle klasických kol, koloběžek a dalšího vybavení. Dost možná po tomto zážitku dospějete k přesvědčení, že elektrokolo je přesně to, co vám v cyklistice chybělo.

A smát se vám nebudou
Pokud se obáváte, že byste byli jako elektrocyklisté vystaveni posměšným pohledům či poznámkám, vězte, že moderní elektrokola již od těch klasických nikdo nepozná. Jejich pohon je totiž ukryt důmyslně i velmi prakticky. „Akumulátor je povětšinou ukryt v zadní části pod nosičem, anebo v rámu kola – v takovém případě je pak elektrokolo zcela k nerozeznání od kola běžného,“ uzavírá servisní specialista Martin Šindelář ze společnosti HECHT. Pokud tedy nebudete chtít, nikdo se nic nedozví.

Autor: Petr Jarkovský; Foto: J. Vohradníková

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: