Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Fuchsoviny II.

Publikováno: 1.10.18
Počet zobrazení: 1160
  Autor článku: Irena Fuchsová
Erotické křížovky.
 

Nedávno mi zavolali z jedné redakce a chtěli napsat za dva dny povídání o křížovkách a kartářkách. Mám takové rychlé úkoly ráda. Vzpomínám si, jak mi před lety zavolali do Činoherního klubu z TINY.
„Potřebujeme povídku do listopadového čísla, na Památku zesnulých. Ale musí být veselá. Nejpozději zítra dopoledne ji musíme mít.“

Když jsem vyšla z Činoherního klubu a zamířila k Hlavnímu nádraží na vlak do Kolína, nařídila jsem mozku, aby začal listovat mým životem a našel něco veselého, co se vztahuje k Dušičkám. Prošla jsem Opletalovou ulicí, a v parku před Hlavním nádražím jsem zavolala do redakce.
„Mám to. Večer vám povídku pošlu.“

Můj mozek si tehdy vzpomněl sice jenom na jednu věc, nicméně na povídku stačila. Jednou jsme s bráchou, jako -náctiletí, dali tátovi k jeho narozeninám, které měl 10. listopadu, dušičkový věneček s nápisem, NIKDY NA TEBE NEZAPOMENEME! Táta měl smysl i pro hodně černý humor (aby ne, když prošel koncentrákem), ale tehdy se na nás hodně naštval…

Povídka k Dušičkám sice nebyla úplně o tomhle, ale základ, věneček s nápisem, tam zůstal.
Podobně jsem postupovala i teď, v případě křížovek a kartářek.

Tentokrát mi mozek připravil tolik námětů, že zbylo i na dva fejetony. Erotické křížovky a Kartářka Vlasta.
K erotickým křížovkám jsem se dostala asi před deseti lety ve vlaku. Seděla jsem v kupé u dveří a dělala jsem korektury, proti mně si elegantní blondýna četla, a u okna seděli dva montéři. Jeden měl před sebou erotický časopis s křížovkou a druhý byl poradce. „Ty vole, Jardo! Past na ptáka na čtyři!“ Poradce chvíli přemýšlel.
„Klec, vole!“

Jeho kolega se rozchechtal, chtěl něco říct, ale podíval se na mě a na blondýnu, a zmohl se jenom na hlesnutí.
„P! První písmeno je p, vole! P! A poslední je, vole, a! A!“ Luštění pokračovalo.
„Pták na pět, pátý písmeno je k, vole!“ Poradce se zamyslel.
„Ťuhýk to asi nebude, vole, co?“ Oba se rozchechtali a dáma zvedla oči v sloup. „Hele, vole, erotická pomůcka ženy, vole, na osm, vole,“ pokračoval luštitel. Poradce se ušklíbl a vítězně se podíval směrem k nám.
„Robertek, vole.“ A pak se začali hádat, proč jim do křížovky nepasuje robertek, když to stoprocentně robertek je, a že napíšou do redakce, že se tajenka nedá vyluštit, a pořád zkoušeli vecpat robertka do osmi čtverečků a on tam nešel a nešel, a když to trvalo čtvrt hodiny, blonďatá dáma praštila s knihou na sedadlo, postavila se doprostřed kupé a zaječela.

„Je to vibrátor! V I B R Á T O R!“

A o kolínské kartářce Vlastě si povíme v této knize na jiném místě

Autorka: Irena Fuchsová

Třicátá kniha Ireny Fuchsové (www.kdyz.cz), KDYŽ SVĚTLO PROJDE ŠPÍNOU, ZŮSTANE ČISTÉ, vyšla v červenci 2013. Je to román o dívce, která v osmnácti letech, v roce 1968, začala pracovat v kolínském divadle. Autorka stěžejní část románu, týkající se let 1968 až 1992, napsala podle svého deníku a text doprovodila fotografiemi ze svého života. Knihy Ireny Fuchsové si můžete za výhodnou cenu objednat na webu nakladatelství http://www.beskydyknihy.cz/ nebo přímo na tel.736 608 678.

http://fuchsova.blog.idnes.cz/

https://www.facebook.com/irena.fuchsova

http://www.palmknihy.cz/catalogsearch/result/?q=Irena+Fuchsov%C3%A1

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: