Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Neviditelná výstava: Nahlédněte do světa nevidomých

Publikováno: 9.04.19
Počet zobrazení: 756
Autor: Mgr. Rita Küű
Týká se to každého z nás.

Také když potkáte někoho s bílou holí, přemýšlíte nad tím, jaké to je být slepý? S přibývajícím věkem se s očním onemocněním setká téměř každý. Napadají vás myšlenky typu: Jak se nevidomí lidé dokážou najíst, zalít si kávu nebo čaj? A co teprve složitější úkony, jako je například chůze v rušném městě? Pak pro vás máme jedinečný tip na výstavu, jež vám na tyto otázky názorně odpoví.

Krok za krokem v temnotě

Neviditelná výstava vám nabízí jedinečnou možnost vyzkoušet si, jaké to je pohybovat se ve světě bez světla a barev. Sami se vcítíte do role nevidomého člověka a poznáte jeho každodenní nesnáze. Nemusíte se ale obávat, že byste něco nezvládli nebo si snad ve tmě ublížili. K ruce jsou vám průvodci, kteří jsou částečně nebo úplně nevidomí a na starost mají vždy jen malé skupinky maximálně po osmi lidech. I díky nim je Neviditelná výstava příjemným vybočením oproti klasickým výletům a kulturním tipům. Průvodci vám ukážou, jak se pohybovat v ruchu velkoměsta, ale i v lese. Vyzkoušíte si, jaké je to platit, když nevidíte na bankovky, jak nevidomí vaří oběd nebo třeba kávu a zvládají každodenní úkoly. Navíc poznáte i předměty, které jim pomáhají usnadňovat život.

Neviditelná výstava byla otevřena v roce 2011, kdy si organizátoři přivezli ze zahraničí nápad na její realizaci. Od té doby sídlí výstava v Novoměstské radnici na Karlově náměstí v Praze. Důvod, proč se ji organizátoři rozhodli otevřít, je prostý: „Chtěla jsem, aby každé dítě i dospělí měl možnost si na vlastní kůži zkusit něco, co se slovy nedá popsat. Jaké to je, když se člověk musí spoléhat na své ostatní smysly vyjma zraku,“ říká ředitelka výstavy Rita Küű.

Dveře jsou vám otevřené

Tato výstava je určena pro každého, kdo má chuť zkusit něco nevšedního. Doslova neokoukaného. Přijet k nám můžete sami, nebo zorganizovat i skupinový výlet, který se určitě vyplatí. Navíc je výstava díky svému umístění v centru Prahy velmi dobře dostupná i prostřednictvím MHD.

Levnější vstupenky pro seniory

Chceme tento zážitek přiblížit všem, proto jsme pro seniory připravili speciální slevu. Za vstupné oproti standardní ceně zaplatíte o 30 Kč méně, a vstupenka vás tak vyjde na 210 Kč o víkendu, nebo dokonce jen na 190 Kč při návštěvě ve všední den.

Chcete ještě výhodnější vstupenky?

Pak přijďte ve skupině nad dvacet osob. Vstupenka vás pak vyjde ve všední den na 150 Kč a o víkendu na 170 Kč + volná vstupenka pro organizátora skupiny.

Skvělý zážitek, ještě lepší pocit
Koupí vstupenky nejen přispíváte na chod výstavy, ale především umožníte nevidomým lidem, aby dělali práci, která je baví a má smysl.
Jako formu poděkování za vaši účast od nás přijměte pozvání na dobrou kávu a sladkou tečku: jestliže přijdete v době mezi 12. až 16.
hodinou, bude na vás čekat šálek kávy a sladká tečka v ceně vstupenky.

Více informací včetně otevírací doby a možnosti zakoupení vstupenek najdete na: www.neviditelna.cz

Budeme se těšit na „neviděnou“.
Neviditelná výstava
Novoměstská radnice
Karlovo nám. 1/23 – vstup z Vodičkovy ulice
120 00 Praha 2
Tel: 777 787 064

Autor: Mgr. Rita Küű , Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: