Dnes je 16.05.2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Kaufland daroval 300 000 pro děti s nemocí motýlích křídel

Publikováno: 9.08.19
Počet zobrazení: 702
  Autorka článku: Lucie Herberová
Lítáme v tom s vámi! To je název spolupráce mezi Kauflandem a charitativní organizací DEBRA ČR, která pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel žít plnohodnotný život.

Obchodní řetězec podporuje tuto organizaci již dva roky. Díky darované částce 300 000 korun mohly děti s nemocí absolvovat letní i podzimní tábory. Kaufland navíc poskytnul zdravé svačiny a přispěl na veřejnou sbírku, ze které byl uhrazen ošetřovací materiál pro nemocné. Letošní letní tábor byl plný workshopů. Přijela například návrhářka Liběna Rochová nebo horolezec Radek Jaroš.

„Kaufland je náš významný partner,“ uvedl ředitel DEBRA ČR Pavel Melichárek. „Díky této podpoře můžeme realizovat letní pobyty pro rodiny s nemocí motýlích křídel. Tyto akce, kde se setkávají lidé s podobnými životními osudy, nabízí velký prostor pro sdílení zkušeností a také pro získávání nových pozitivních zážitků. Obojí je velmi důležité a my si vážíme podpory a vřelého přístupu společnosti Kaufland“.

Tábory jsou přizpůsobené potřebám lidí s nemocí motýlích křídel. Vedle tvořivých dílen a aktivit v přírodě zde mají pacienti i jejich blízcí možnost setkání s psychologem, nutričním terapeutem a sociální pracovnicí. Účastní se jich také lékaři, kteří nabízí konzultace v neformálním prostředí mimo nemocnici. „Pobytové tábory pro děti s nemocí motýlích křídel a jejich rodiny podporujeme již druhým rokem. Chceme, aby se děti cítily co nejlépe a měly nezapomenutelné zážitky,“ doplňuje Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR.

Díla dětí budou součástí DESIGNBLOKU 2019
Liběna Rochová spolupracuje s organizací DEBRA ČR dlouhodobě. Návrhářka je jedním z autorů projektu NADOTEK, který pomáhá šířit osvětu o nemoci motýlích křídel. Právě letní workshop s pacienty je pro tento projekt stěžejní a jeho výsledky budou představeny na podzim v rámci mezinárodního festivalu designu DESIGNBLOK 2019.

Cestování po Himálajích
Tématem celého tábora byly Himálaje. Proto byl Radek Jaroš, držitel koruny Himaláje, tím nejpovolanějším hostem, který představil dětem svou výstroj a vyprávěl zážitky z cest.

Autor: Lucie Herberová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: