Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Čocht baroni 5

Publikováno: 24.06.20
Počet zobrazení: 565
Autor článku: Jiří Vodička
Chlapci na parketu to začíná být vo vostrý lokty, vešla do kuchyně naše Gertička a bouchla před nás stůl tupláky s pivem.Tady máte dobrej truňk kluci ať spláchnete tu divočinu co jsem vám uklohnila.

Tak co jakej je gulášek? Zeptala se Gertička.Ten píše co? A přitom věděla že ji budem chválit až do nebe,zvlášť když viděla s jakým apetýtem se ládujeme. Gertičko kéž by ti pánbíček ručičky a tvoje chuťové buňky na jazýčku pozlatil, zahuhlal Béda s plnou papulou a loknul píva z tupláku Gertičko, Magdalená Retigová je proti tobě břídil vychvaloval Lojza Gertičky kuchařské umění .

Hele hele chlapi, nezblajzněte to všechno nakoukla Gerta do poloprázdného hrnce. Víte že guláš je nejlepší až druhej den až když se uleží tak aby vám taky něco zbylo na zejtra.Ale Gertičko vždyť jiní by ti ten skvost nedovedli ani ocenit pronesl Lojzík chvalozpěv na guláš míchaje naběračkou v hrnci nabírající si již třetí talíř té masité dobroty která tak nádherně voněla.Gertičko, my ti za ten gulášek postavíme pomník s uhlí sliboval unešený Béda.

To klidně vzala Bédu za slovo hostinská, ale chci ho mít na zimu v šupně a aby mi vydržel celou zimu. A ty študovanej obrátila se na mne, ty by jsi se měl přestat ládovat gulášem a jít provést naší Janičku po parketách na sále.Je za tím barem celá utrápená kdy si pro ni přijdeš a provedeš ji a ty se tady zatím s těmi budižkničemi láduješ gulášem z čokla a plácla rukou Bédu po jeho širokých zádech s napomenutím a vy všichni taky sypte provádět šťabajzny než to tady všechno sežerete.Z tanečního sálu se ozval hřmot.Ježíš Marjá snad už se tam ty nadržený bejci neperou, popadla Gerta pohrabáč, který byl opřený v koutě kuchyně a vyběhla z kuchyně se slovy. Já Vám ukážu vy bejci nadržený já Vám to zarazím než mi to tam všechno roztřískáte.Po chvilce se vrátila uklidněná planý poplach oddechla si ale stejně nás to nemine,stejně se poperou.Ty bejci řeznický s těma hornickýma raubířem si stále jedou po krku.já to tipuju tak před půl nocí po tombole.Dojedl jsem odložil talíř a zvedl jsem se od stolu se slovy, pánové jdu se dvořit, jinak mi Janička umře žalem.Gertička má pravdu, jsem vůl zanedbávám ji a ona mi touhou chřadne a vadne a zamířil jsem do sálu k barovému pultu pečovat o mou milovanou lásku.

Béda zavětřil mou mileneckou aktivitu přikročil k zrcadlu, prohrábl si hřebenem bujné kadeře, napajcované brilantýnou a potom spokojen sám se sebou zavelel Lojzíkovi a Tondovi kteří se stále ládovali gulášem u stolu.Vstávat pánové! Je čas na společenskou událost jde se tančit, dámy čekají.Vešel jsem do sálu,kde už byla zábava v plných obrátkách a potichu aniž by mne vnímala,přistoupil jsem k Janičce která byla ke mě otočená zádíčkama a obsluhovala hosty za barem, něžně jsem jí objal, políbil na růžové ouško a zašeptal, nádherně voníš má heboučká lásko.Otočila se oči se jí rozzářily při pohledu na mne a položila mi běloučké paže kolem šíje.

Přišel jsem si pro tebe miláčku, opět jsem jí pošeptal moc ti to sluší a opravdu byla překrásná.Půjdeme na parket zeptal jsem se a položil jsem jí paži okolo pasu.Zrovna hráli slaďáček, vždyť na to čekám miláčku celý večer už jsem se obávala že se od toho guláše neodtrhnete,podívala se na mne vyčítavě Janička a kývla na Gertičku aby za ní zaskočila za barem potom se ke mně přitulila a oba jsme vpluli na parket a nechali se unášet mámivou melodií slaďáčku, která nás oba uchvátila a moje Janička byla heboučká krásná a něžná a já jsem si uvědomil jak ji miluji.Kroužili jsme s mojí láskou po parketu, užívajíc si rytmu tanga, kolem nás proplul Lojzík s korpulentní dámou, který vždy hlásal při výběru dámské společnosti, že musí mít něco v rukou a ne ty vaše houžvičky a během tance si to nakormidloval se svou dámičkou ke mně a houknul na mne. Mrkni Jířo šachťáci odkládají saka a mezi řezníky to už taky jiskří stačil mi sdělit v rychlosti mezi tanečními kroky.Rozhlédl jsem se po sále a opravdu na parketu se schylovalo k velkému třesku, stačilo škrtnout a byla s toho mela.A ten okamžik škrtnutí přišel po chvíli když si muzikanti dali přestávku na pivínko a na večeři.Napětí na parketu na chvíli povolilo a já s Janičkou naběhl za bar abych ji vypomohl vystřídat Gertu, která Janičku zaskočila u baru, během našeho tance.Uřícení a žízniví tanečníci se natlačili k barovému pultu a my jsme sotva stačili zvládat obsluhu nežli se zase vzchopí kapela a vytáhne je na parket.Zrovna rozlévám panáky rumu jakým si nedočkavcům, kteří mne uháněli aby si mohli rychle prolet vyprahlá hrdla během tance, zatím co jejich partnerky si odskočili na toaletu, když se rozletěly dveře do chodby vedoucí na dvůr k toaletám a v nich stanul brunátný valibuk, v silně znečištěném oděvu a zařval na na celý sál.

Na hajzlu nesvítí žárovka a kterej panchart mne to poblil? Když jsem si ulevoval? Sedím tam ve tmě nesvítí světlo svítím si zapalovačem ulevuji si najednou se otevřou dveře hajzlu a vidím jen otevřeném chřtán vyvalený oči a smrdutou rouru která mě zhasila zapalovač a polila mě od shora až dolů.Á to jsi byl jistě ty pancharte, ty jsi mne poblil a otočil se k právě vcházejícímu muži z chodby do sálu a vrazil mu facku že proletěl od dveří až k barovému pultu a porazil další dva chlapi opřené o bar vychutnávajíce si kořaličku.V tom okamžiku jako by všichni čekali na povel, strhla se všeobecná pranice dodržujíc ji jako prastarou tradici plesů spjatou s tombolou. Kapela zachraňovala své drahé hudební nástroje útěkem z podia pod ochranné křídla Gerty do kuchyně, já s Janičkou jsme rychle uklízeli barové sklo a vybavení baru včetně alkoholu na podlahu za barový pult.Kolem létaly popelníky a kusy hospodského inventáře a peroucí se rváči jako by se celý rok těšili na den kdy si můžou vytlouci zuby.

To trvalo přibližně tři čtvrtě hodiny až začali šachetní a řezničtí gladiátoři postupně ztrácet sil A na kolbišti pomálu ustával boj a na parketu zůstávali největší vytrvalci když mezi ně vlítla s pohrabáčem v ruce rozkacená Gerta a zbytek zápasících kohoutů rozehnala.Po půlnoci nastalo příměří usmiřování, mezi bojujícími ryvali kteří se navzájem omlouvali, prokazovali si úctu, hodnotili potrhané svršky, nastal společný úklid roztřískaného vybavení tanečního sálu a společné účtování škod,které Gertička okamžitě a nekompromisně vybírala od zápasících hříšníků.Poté se společně chodilo na rundu k baru, znepřátelení rváči si leželi v náručí, navzájem si půjčovali manželky k tanci,slibovali si přátelství na věčné časy a pochvalovali si jak se jim ta zábava letos podařila.

Autor: Jiří Vodička; foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: