Dnes je 29.03.2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak po létě oživit pleť a vlasy poškozené sluncem

Publikováno: 3.09.20
Počet zobrazení: 1234
Autor článku: Jiřina Ekrt Jirušková
Sluneční paprsky jsou pro nás nepostradatelné, a tak ikdyž letos mnozí z nás dovolenou u moře vynechali, vystavovali jsme se slunci o to víc. Ale kromě toho, že nám tato zářící hvězda zlepšuje náladu, dodává vitamín D a bronzovou pleť, má potenciál vážně poškodit naši pokožku – zejména, pokud se dostatečně nechráníme.

Čím slunce škodí naší pokožce?
Slunce vydává škodlivé ultrafialové světlo – hlavní viník slunečních popálenin. Zatímco ležení na slunci a chytání bronzu je docela uklidňující, dlouhodobé vystavování se vystavení ultrafialovým paprskům nám může přidávat roky. Výzkumy totiž naznačují, že UV záření má na svědomí 80 procent příčin stárnutí kůže.

Jaké jsou projevy kůže poškozené sluncem?
Vrásky
V době, kdy se na kůži objeví spálená místa, již došlo k napáchání škody. UV paprsky rozkládají kolagen a elastin, dva proteiny, které udržují pokožku hladkou. Nadměrná expozice také poškozuje DNA kožních buněk, což vede postupně k fyzickým změnám, jako jsou například vrásky.

Pigmentové skvrny
Kožní buňky produkují chemikálii zvanou melanin, kterou se chrání před škodlivými účinky slunce. Přílišné slunění může způsobit, že se melanin „shlukne“ dohromady, což má za následek ploché hnědé nebo černé flíčky (známé jako pigmentové skvrny nebo stařecké skvrny).

Suchá kůže
Dává to dokonalý smysl: slunce zbavuje pokožku přirozené vlhkosti a hydratace. Nadměrné vystavení slunci zanechá pokožku vyprahlou, matnou a šupinatou.

Aktinická keratóza
Nadměrná expozice na slunci může vést k tvorbě hrubých, suchých či šupinatých plošek na kůži, známých jako aktinická keratóza. Pokud se neléčí, aktinická keratóza se může stát něčím mnohem závažnějším, než jen vadou na kráse – téměř 10 procent případů má za následek rakovinu kůže.

Jak mít i po létě mladistvě vypadající pleť?
Pokud během léta podceníme péči o svou pleť, je možné, že se nevyhneme zarudnutí a podráždění pokožky, nebo dokonce jejímu spálení. Výrobky s ochranným faktorem bychom měli používat na denní bázi. Pokud jsme se dostatečně nechránili, stává se, že po létě v zrcadle objevíme kromě suché a hrubší pleti také nechtěné vrásky navíc, pigmentové skvrny nebo nová znaménka.

1. Co pomáhá na vrásky a pigmentové skvrny?
Někomu stačí hydratační sérum, krém, kosmetické ošetření, případně aplikace mezoterapie. Odstraňování pigmentových skvrn je však dlouhodobou záležitostí. Efektivním ošetřením je chemický peeling, fotorejuvenace či frakční laser.

2. Základem podzimní péče je peeling
Pleť krásně oživí důkladný peeling, který odstraní odumřelou pokožku. Vrchní vrstva pokožky, epidermis, podléhá neustálému obnovování buněk přibližně každých 28 dnů. Při vzniku nových buněk se kůže starých buněk zbavuje a ty se postupně odlupují. Aplikováním peelingu můžeme tomuto procesu pomoci a odumřelé buňky odstranit. Vyzkoušet můžete třeba voňavý přírodní tělový peeling malina od Ťuli a Ťuli. Peeling nanášejte dle potřeby na obličej, dekolt a celé tělo. Pokožku peelingem jemně promasírujte a následně umyjte vodou. Po peelingu pleť hydratujte a vyživte, protože právě v tuto chvíli je pokožka schopná přijmout množství výživných látek.

3. Hydratace vrátí pleti lesk a pružnost
Pokud potřebujete opravdu intenzivní vzpruhu pro unavenou a dehydratovanou pokožku se známkami stárnutí, ideální jsou obličejová séra, která řeší více problémů najednou. Medvědí službu vám udělá multifunkční obličejové sérum HYALURMED Beauty Drops. Obsahuje totiž jedinečnou kombinaci 3 typů kyseliny hyaluronové a dalších účinných látek, které zpomalují stárnutí pleti. Díky séru Hyalurmed Beauty Drops budete mít zajištěnou: regeneraci, výživu pleti, denní hydrataci, zlepšení tonusu a liftingový efekt. Kyselina hyaluronová kromě výše zmíněných účinků také vytváří vrstvu propustnou pro vzduch, která působí jako ochranná bariéra, a tak zabraňuje ztrátě vody a chrání pokožku před vnějšími škodlivinami.

4. Jak zregenerovat sluncem a chlorem poškozené vlasy?
Po létě bývají vlasy suché, lámavé a bez lesku. Pokud vám navíc začaly více vypadávat, je na čase poskytnout vlasům správnou péči, aby se obnovila jejich rovnováha. Vhodným způsobem, jak zastavit vypadávání a opět mít hedvábnou kštici, je například aktivace kmenových buněk ve vlasových folikulech. Na trhu jsou již dostupná séra, která dokáží kmenové buňky aktivovat. Jejich obsah tvoří výtažek z geneticky neupraveného hrachu, z Cressatine a také aktivní roztok hedvábných aminokyselin (Crosilk). Vyzkoušejte třeba vlasové sérum Hairize Lab, které pomáhá účinně předcházet nadměrnému vypadávání koruny krásy a rychlejšímu dorůstání vypadaných vlasů u mužů i u žen. Navíc se jím ošetřuje pokožka hlavy, z níž vyrůstají silné, hedvábně lesklé a dostatečně hydratované vlasy.

5. Tělový olej, který se nelepí? Existuje!
Nejen vlasy a obličej, ale i tělo si zaslouží po létě trochu rozmazlování. Vyzkoušejte nový rituál – každý večer po sprše si na ještě vlhkou pokožku naneste přírodní olejíček. Ten na povrchu kůže vytvoří ochranný film, přes který nepropustí vlhkost dovnitř do pokožky a naopak, vlhkost z vnitřní strany pokožky neunikne ven. Když olejíček naneseme na vlhkou pokožku, zůstane zdravá a hydratovaná. Vyzkoušejte třeba panenský, za studena lisovaný přírodní arganový olej na kůži od Ťuli a Ťuli. Toto „tekuté marocké zlato“ má silné regenerační, léčebné, antibakteriální a protizánětlivé účinky. Dokáže mimo jiné urychlit hojení ran, zjemnit jizvy, zklidnit záněty a projevy ekzémů, akné a psoriázy, ale také zpomaluje stárnutí kůže a navrací ji její pružnost. A navíc se rychle vstřebává a nezanechává pocti mastnosty na pokožce.

Autor: Autor článku: Jiřina Ekrt Jirušková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: