Dnes je 26.04.2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Na velikonoce se asi zase neuvidíme

Publikováno: 1.04.21
Počet zobrazení: 1042
Autorka článku: Irena Novotná
Internet si dnes čte každý, kdo má počítač a snaží se získat zprávy o tom, co je a co bude. Asi se nic nezmění.

Neustálé prodlužování nouzového stavu míří i pomalu k velikonočním svátku. Dnes se dočtete, že úmrtnost n na COVID -19 náhle zázračně klesá a obavy z budoucnosti v lidech stoupají,. až na hranice jejich trpělivosti. Rozkolísané zprávy jsou nevěrohodné, když jednou informují tak a podruhé zase jinak. I v této době lidé řeší závažné problémy ve vztazích v rodinách (dlouho jsme se neviděli), nemáme už společné zájmy, asi letos nezasejeme, neměli bychom to pole prodat? Tolik škod ve společnosti a jednotlivcům způsobily neustálé protahování nouzového stavu, v němž lidé nespatřují žádný prospěšný smysl pro sebe a ptají se – komu to slouží? Rozhodně ne starým a vážně nemocným lidem, kteří se potřebují dostat k lékaři, ale není nikoho, kdo by je tam odvezl, nemohou si dovolit drahý odvoz taxislužbou tam a zpět.

Je potřeba vyčistit studny a rybníky, je třeba zasít pole a nasázet brambory, zkontrolovat ovocné sady a okapy na domech, vyčistit krby. Také městské byty jde nutno vyčistit a připravit na letní měsíce, A to je velká částka pro starší rodiny, žijící ve městě.

Teams přednášky nejsou žádná slast ani pro vyučující, ani pro studenty, už vůbec ne pro děti. Mnoho rodin museli zakoupit domácí počítače a ještě učebnice pro děti 1-3. třída. Možná, že se zapomnělo na to, že mnozí lidé s počítačem nikdy nepracovali a nemají zkušenosti, které se ně nakládají. Proč paní Schillerová mluví o důchodech tak nebo jinak? Důchody nejsou milost státu, ale lidé celé roky na ně skládali pojistné. S čím tedy mají počítat?

Tato doba vyvalila do společnosti závist, zlobu, nejistotu a strach. Nikdo si nemůže myslet, že to jen tak v této populaci pomine. Jeden hledí na druhého, jestli nemá něco navíc a není to ani o etice, ani o charakteru lidí, ale je to o tom, že jejich běžný život, který si sami uspořádali byl rozmetán a nebude t snadné se vrátit k rodinným stolům, zachovat si pevnou mysl a domluvit se o tom restartu. Lidské city nejsou snadno získatelné. Co s tím uděláte? Zase další nouzový stav, aby se lidé dali dohromady a zkusili to znovu od nuly?

Autor: Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: