Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Co žena nikdy neřekne a muž nikdy neudělá

Publikováno: 30.05.22
Počet zobrazení: 1116
Autor článku: Irena Fuchsová
Doma s mužem.

Doma s mužem jsou nejenom ženy na rodičovské dovolené, ale i ženy bez dětí. Doma s mužem jsou také ženy, které mají své děti z „mamahotelu“ dávno pryč.
Ale ať je to s muži u nás doma jak chce, na trhu chybí návod, jak se má žena chovat k muži, když je s ním doma, a podotýkám, že je úplně jedno, čím náš muž je, protože většina mužů se chová doma úplně stejně! Většina. A výjimky toto pravidlo pouze potvrzují.
Pokusím se teď napsat krátkou kapitolku do již zmíněného návodu, který ženám, zvláště mladým a nezkušeným, chybí.
Začnu ženami na rodičovské dovolené, které si často stěžují, že jejich muži jsou pořád v práci a ony jsou s dětmi doma samy. Tyto ženy jsem nikdy nechápala. Byla jsem totiž šťastná, když pan Fuchs na několik dnů odjel, a já a moje dvě děti, jsme zůstaly doma samy. Všechno jsem zvládla, a co bylo nad mé síly, počkalo na pana Fuchse.
Nemít muže doma, je totiž obrovská výhoda! Muži doma neumí racionálně pomáhat, a i když to myslí dobře, většinou při domácích pracích překáží, a čím dřív žena přijde na to, že je hloupost, chtít po muži, aby udělal něco, co zvládne sama, tím dřív vstoupí do ráje, ve kterém bude dobře nejenom jí, ale bude tam dobře všem, kdo s ní její domov sdílí. Cesta do tohoto ráje je velmi jednoduchá. Udělejte si doma, během nepřítomnosti muže, všechno, co udělat jde, a s věcmi, o kterých víte, že budou potřebovat mužskou ruku, počkejte, až se muž vrátí domů.
Ale pozor! Nesmíte na něho „vybalit“ hned ve dveřích, že potřebujete tohle a potřebujete tamto, a jestli hned neudělá tohle a tohle, tak prostě bude konec světa! Kdepak! Nechte ho vydechnout, dejte mu najíst, zeptejte se ho, co bylo v práci, dejte mu po jídle čas, aby si uvědomil, že je doma, a teprve když se definitivně zpřítomní a začne vás dokonce i vidět, teprve potom se zatvařte hodně, ale hodně tragicky. A vzdychněte!
Když vaše vzdychnutí nezaregistruje, vzdychejte tak dlouho, dokud nezpozorní, a jakmile zpozorní, je jasné, že poznal, že se na něho řítí katastrofa.
„Co je? Co se stalo,“ zeptá se netrpělivě, protože vy mlčíte, ale celým svým tělem a výrazem v obličeji mu dáváte najevo, že to, co se stalo, je strašné.
„Víš… je to tak nepříjemný… já vím, že jsi utahaný… máš toho dost… ale… já nevím, jak se to stalo… moc mě to mrzí… já…“
Když popotáhnete, muž uvidí v černých barvách nadcházející večer, o kterém se domníval, že ho stráví maximálně chytáním lelků.
„Tak povídej,“ řekne odevzdaně a vy mu rychle řeknete, co doma nefunguje. Ale pozor! Nikdy po něm nechtějte dvě věci! Nikdy! Úplně stačí, když mu teď řeknete, že přestala ždímat pračka a muž si oddychne. Ano, vystrašila jste ho, ale žádná tragédie se nekoná!
„Určitě je zanesené sítko, protože ty samozřejmě strčíš do pračky kde co! Zeptej se mé mámy, ta ti řekne, proč pere spoustu věcí v ruce, ale to ty neděláš, ty si prostě nedáš říct,“ hudrá naštvaně muž, když si klekne v koupelně u pračky, ale brzy hudrat přestane, protože dobře ví, že maximálně za deset minut chytí svého prvního lelka…

Autorka: Irena Fuchsová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: