Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Několik receptů v horkých dnech.

Publikováno: 19.08.22
Počet zobrazení: 1386

kytkaretroMilé babičky a dědečkové, našla jsem recepty pro zdravé jídlo, samozřejmě jednoduché a a ne příliš drahé.  V tomto čase není dobré jíst těžká jídla, na které jsou někteří lidé zvyklí,, ale odlehčit trávicí trakt.

Autorka Irena Novotná.

Zeleninové saláty.

Zelný salát.

400 g bílého hlávkové zelí, 2 kyselejší jablíčka. 1 lžíce citronové šťávy, 150 g šunky. 1 zelená paprika, 5 lžic octa, 4 lžíce oleje – 1-2 stroužky česneku, 1/ lžičky mletého kmínu. mladý černý pepř a sůl. Posolíme je jemně nastrouhané zelí, dobře promícháme a necháme půl hodiny  odstát. Zelenou papriku a šunku pokrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, přidáme do zelí a promícháme. Olej smícháme s octem a solí, mletým černým pepřem a kmínem. Můžeme přidat i 2 lžíce vody. Zálivku nalijeme na salát, nakonec přidáme jablka, která jsme pokrájeli na tenké plátky a pokapali citronem. Všechno promícháme a podáváme chlazené.

Rajčatový salát.

400 g rajčat, 2 cibule, sůl, mletá pepř, 2 stroužky česneku, cukl. ocet, 1 lžíce nadrobno nasekané  zelené petrželové natě.

Omytá rajčata nakrájíme na plátky a vložíme do salátové mísy. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. sůl, mletý černý pepř, rozetřený česnek, podle chuti cukr, ocet a na drobno nasekanou petrželovou nať. Vše zlehka  promícháme a necháme 1 hodinu uležet. Salát podáváme vychlazený.

Vaječný salát s celerem

200 g celeru, 400 g pórku, 4 na tvrdo uvařená vejce. 1 jablko, 100 g bílého jogurtu. 10 dkg majonézy

Celer  očistíme, nahrubo postrouháme a ve slané vodě, do které přidáme několik kapek citronové šťávy, uvaříme do poloměkka. Pórek nakrájíme na kolečka. vejce na kostky. jablko očistíme  a postrouháme. Salátovou směs zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním jogurtu, majonézy cukru. pepře, soli a citronové šťávy. Promícháme a dáme do chladu uležet.

Přeji Vám dobrou chuť a hodně zdraví.

Autorka Irena Novotná,

zdroj

Velká babiččina kuchařka. ISBN 80-7347-012-8

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: