Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Jak fungujete s inkontinencí? Dá se vůbec...

Práce zobrazit diskusi

Dobrý den, hledám práci v okrese Příbram,...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Rád bych si dopisoval s někým, kdo by měl...

Několik receptů v horkých dnech.

Publikováno: 19.08.22
Počet zobrazení: 434

kytkaretroMilé babičky a dědečkové, našla jsem recepty pro zdravé jídlo, samozřejmě jednoduché a a ne příliš drahé.  V tomto čase není dobré jíst těžká jídla, na které jsou někteří lidé zvyklí,, ale odlehčit trávicí trakt.

Autorka Irena Novotná.

Zeleninové saláty.

Zelný salát.

400 g bílého hlávkové zelí, 2 kyselejší jablíčka. 1 lžíce citronové šťávy, 150 g šunky. 1 zelená paprika, 5 lžic octa, 4 lžíce oleje – 1-2 stroužky česneku, 1/ lžičky mletého kmínu. mladý černý pepř a sůl. Posolíme je jemně nastrouhané zelí, dobře promícháme a necháme půl hodiny  odstát. Zelenou papriku a šunku pokrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, přidáme do zelí a promícháme. Olej smícháme s octem a solí, mletým černým pepřem a kmínem. Můžeme přidat i 2 lžíce vody. Zálivku nalijeme na salát, nakonec přidáme jablka, která jsme pokrájeli na tenké plátky a pokapali citronem. Všechno promícháme a podáváme chlazené.

Rajčatový salát.

400 g rajčat, 2 cibule, sůl, mletá pepř, 2 stroužky česneku, cukl. ocet, 1 lžíce nadrobno nasekané  zelené petrželové natě.

Omytá rajčata nakrájíme na plátky a vložíme do salátové mísy. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. sůl, mletý černý pepř, rozetřený česnek, podle chuti cukr, ocet a na drobno nasekanou petrželovou nať. Vše zlehka  promícháme a necháme 1 hodinu uležet. Salát podáváme vychlazený.

Vaječný salát s celerem

200 g celeru, 400 g pórku, 4 na tvrdo uvařená vejce. 1 jablko, 100 g bílého jogurtu. 10 dkg majonézy

Celer  očistíme, nahrubo postrouháme a ve slané vodě, do které přidáme několik kapek citronové šťávy, uvaříme do poloměkka. Pórek nakrájíme na kolečka. vejce na kostky. jablko očistíme  a postrouháme. Salátovou směs zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním jogurtu, majonézy cukru. pepře, soli a citronové šťávy. Promícháme a dáme do chladu uležet.

Přeji Vám dobrou chuť a hodně zdraví.

Autorka Irena Novotná,

zdroj

Velká babiččina kuchařka. ISBN 80-7347-012-8

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: